Det ble stor oppmerksomhet rundt Rosenborgs supportere da de fyrte opp bluss i forbindelse med bortekampen mot Molde i september.

Totalt ble 20 bluss tent opp på bortefeltet på Aker stadion. Fire til fem Rosenborg-supportere fikk lettere brannsår på grunn av pyrobruken.

I tillegg til pyrobruken på tribunen, ble det også kastet bluss ut på gressmatten.

I etterkant av oppgjøret anmeldte NFFs påtalenemnd Rosenborg til doms— og sanksjonsutvalget. På grunnlag av blant annet bildebevis har de nå konkludert i saken.

«Utvalget har etter en samlet vurdering av den foreliggende dokumentasjon, bildebevis, samt tidligere praksis, kommet til at påtalenemndas innstilling til sanksjon, med bot på kr 35 000,-, er en passende sanksjon», skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Slipper ytterligere sanksjoner

Normalt skal sanksjoner som dette skjerpes ved gjentagelse, men det blir ikke gjort i denne saken.

«På bakgrunn av det arbeidet klubben nedlegger for å forhindre ureglementert bruk av pyroteknikk, at Rosenborg ikke har blitt sanksjonert for lignende forhold i 2014 eller hittil i 2015, samt klubbens håndtering i etterkant av hendelsen ved sanksjonering av gjerningspersonene, er det utvalgets oppfatning at påtalenemndas innstilling følges i den foreliggende sak», skriver NFF.

I tillegg til blussbruken var det flere kontroversielle episoder i tilknytning til oppgjøret mellom Molde og Rosenborg på Aker stadion.

Før kampen kom en Rosenborg-supporter med drapstrusler mot Molde-spiss Mushaga Bakenga på Instagram. Molde anmeldte den aktuelle personen. Vedkommende ble utestengt fra alle Rosenborgs kamper i seks måneder.