Han har høstet interesse fra norske, skandinaviske og europeiske klubber. Nå tar Fredrik Ulvestad (22) et steg tilbake og avventer valget av klubb, ifølge far og rådgiver Rune Ulvestad.

— Nå har vi lagt ting litt på vent. Det er en viktig beslutning som skal tas og vi trenger litt tid, sier pappa Ulvestad.

Fredriks kontrakt med AaFK går ut ved årsskiftet.

IFK Göteborg, Molde og Vålerenga er klubbene som nevnes blant interesserte aktører, men det er betydelig flere klubber enn det som følger 22-åringen nøye, ifølge Ulvestad senior.

— Her hjemme er jo mye kjent, så jeg kan si at de største norske klubbene er på banen.

- Som Vålerenga og Molde?

— Det finnes flere norske toppklubber enn de, svarer Rune Ulvestad.

- Aldri noen Solbakken-avtale

IFK Göteborg har flere ganger gått ut offentlig med sin interesse for Ulvestad. Men Rune Ulvestad vil ikke si om de har mottatt et tilbud fra klubben.

— Jeg har ingen kommentar angående spesifikke klubber nå. Vi prater med mange klubber. Det er alt jeg ønsker å si.

Men IFKs interesse for Ulvestad kan være på vei ned. Spillerens tilknytning til Jim Solbakken, som etterforskes av FIFA, gjør at klubben er skeptisk. Pappa Ulvestad gikk raskt ut og avfeide at Solbakken er sønnens agent da saken rundt IFKs skepsis sprakk forrige uke.

— Vi har ingen skriftlig avtale med Jim. Det er det eneste jeg har sagt om det.

- Har det vært noen avtaler tidligere?

— Det har aldri vært en skriftlig avtale med Jim.

- Men Solbakken har flere ganger snakket med media om Fredrik?

— Det kan godt være at han har markedsført Fredrik, men det kan «Per» og «Pål» gjøre også. Jim har vært en samtalepartner og er en av de som har vært nærmest oss, sier Rune Ulvestad.

Har fått tilbud

Interessen for midtbanespilleren, strekker seg også utenfor Skandinavia. Europeiske klubber snuser også på Bosman-spilleren. Rune Ulvestad ønsker ikke å si mye om interessen, men nevner både Nederland og Tyskland i intervjuet.

Men nå har de interesserte fått sagt sitt. Nå er det spilleren selv som må velge.

— Det er ingen automatikk i at det beste valget er ute i Europa. Det viktigste er at han får en viktig rolle i laget. Så nå vil vi vurdere de tilbudene som er her og som vil komme, ta oss god tid til å velge, sier Rune Ulvestad.