NORGE-ISLAND 1-0

Even Pelleruds lag slo dermed øyeblikkelig tilbake etter det knepne 1-2-tapet for USA i onsdagens åpningskamp.

Haavi kunne enkelt ta Norge i føringen etter bare åtte minutters spill i portugisiske Lagos. Hun snappet opp ballen da Island rotet det til i eget straffefelt og trillet den inn i åpent mål.

LSK-spissen sto bak det meste Norge foretok seg offensivt før pause. I det 42. minutt banket hun til på en returball etter en corner, men skuddet gikk like utenfor.

I annen omgang fortsatte det norske laget å styre kampen. Islendingenes første sjanse kom da et frispark etter 50 minutter ble headet like utenfor stolpen.

Det samme skjedde motsatt vei bare noen minutter senere. På et innlegg fra Melissa Bjånesøy prøvde Haavi å stupe inn 2-0, men ballen strøk forbi aluminiumen.

Pellerud valgte en nesten helt ny startellever fra kampen mot USA. Han kunne glede seg over at laget fungerte.

Norge møter Sveits i siste gruppekamp mandag. De norske fotballjentene ligger på annenplass i gruppe A, foran sveitserne på bedre målforskjell. USA topper med full pott. (©NTB)