20 minutter før slutt i treningskampen mot USA i går kveld, som USA vant 2-1, kom 18-åringen på banen.

— Hun kom inn på et tidspunkt da vi trengte mål, og da var det naturlig å velge henne, sier Even Pellerud og utdyper:

— Vi vet at hun kan gjøre ting med ballen. Det beviste hun igjen. Hun kom til med et veldig bra skudd, og Isabell Herlofsen fikk en stor sjanse på returen. Der kunne vi fått utligningen.

Knalltøff motstand

Innhoppet mot USA ser dermed ut til å være en god søknad om nye sjanser på A-landslaget.

DEBUTEN: En milepæl i Marie Dølviks karriere når hun kommer inn til A-landslagsdebuten for Emilie Bosshard Haavi Foto: Mathias Odden, Norges Fotballforbund

— Stort verre motstander å spille mot enn USA er det vanskelig å møte. Hun er en veldig spennende spiller som vi kommer til å følge veldig nøye med, sier Pellerud og varsler at Dølvik trolig blir å se på banen også i neste kamp av Algarve Cup, mot Island.- Det er veldig sannsynlig at hun vil være på banen da.

Selv er Marie Dølvik fornøyd med ilddåpen på landslaget.

— Det var veldig gøy, men USA er vanvittig gode. Jeg har ikke møtt et så godt lag før, sier tromsøjenta som til daglig spiller for Stabæk.

- Hvordan synes du det gikk?

— Jeg syns det gikk helt greit, det var gøy å kjenne på det nivået.

— Én dag av gangen

Verken Pellerud eller Dølvik selv vil spekulere i sjansene for å nå etablere seg på A-landslaget. 6. juni deltar Norge i VM i Canada.

— Det er vanskelig å svare på muligheten for å gjøre det. Det er så utrolig mange gode spillere. Jeg tar en dag av gangen og er bare veldig glad for å ha fått denne muligheten her nå., sier Dølvik.

— Vi stresser ikke i forhold til neste uttak og VM og sånne ting. Hun vil nok få spille mer her i Algarve Cup. Det er viktig at hun får ro og trygghet til å hygge seg med fotballen, sier Even Pellerud.