Kristoff ble søndag første nordmann som vant den italienske vårklassikeren. 26-åringen var råsterk og slo Fabian Cancellara i spurten.

– Utrolig gøy. Dette er prikken over i-en som han har savnet. Seieren betyr mye for Alex og norsk sykling. Det er veldig vanskelig å sette ord på hvor stort dette er. Dette er kanskje nesten på høyden med Thor Hushovds VM-gull (i 2010), sier Falk til NTB.

syf1e7f1.jpg

Kristoff har syklet for russiske Katjusja siden 2012. Samme år overrasket han med å ta OL-bronse (landevei) i Londons gater. Falk mener søndagens klassikertriumf viser at Kristoff er etablert i verdenseliten.– I fjor var det mye fokus rundt Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, selv om Alex presterte bedre. Han har vært litt i bakgrunnen, men denne seieren gjør nok at flere får opp øynene og ser at han er en norsk sykkelstjerne, sier Falk.

Fikk hjelp

Sportssjefen i Norges Cykleforbund gledet seg også over å se at Kristoff fikk drahjelp fra Katjusja søndag.

– For første gang på lenge fikk Alex hjelp fra laget. Tidligere har han som regel vært nødt til å klare seg selv. I dag fikk han hjelp fra Luca Paolini. Forhåpentligvis vil Katjusja satse mer på Alex framover, sier Falk.

Seieren bidro også til at Norge ligger på åttendeplass på verdensrankingen. Poengene kan vise seg å bli viktig foran sykkel-VM i september.

(©NTB)