Alexander Kristoff skrev norsk idrettshistorie søndag, da han vant klassikeren Milano-San Remo. Kristoff er allerede et kjent navn for norske sykkelentusiaster, men nedover på kontinentet så de ikke nordmannens seier komme.

Den franske sportsavisen L'Equipe går for tittelen «Kristoff temmer regn og favorittene». I en artikkel på avisens nettside lanseres Kristoff som en kommende stjerne.

— Kristoff er en seriøs klassikerrytter, men på samme tid har han, i en alder av 26 år, vist seg som en av sykkelsportens kommende sprintstjerner, skriver L'Equipe.

- Ødela tippekuppongene

Den spanske sportsavisen Marca vinkler også på overraskelsesmomentet. «Kristoff ødelegger tippekupongene» er deres tittel.

— Katusha-rytteren knuste favoritten med en briljant spurt, skriver Marca videre.

Den Madrid-baserte avisen er imponert over måten Kristoff avgjorde.

— Få regnet med en så overveldende seier fra Katusha-rytteren, som var uten konkurrenter på grunn av sin massive avslutning.

— Kristoff er en beryktet fartsspesialist, som med sine 26 år utvikler seg i gigantiske steg, fortsetter spanjolene.

Poetisk hyllest

Marcas konkurrent El Pais, går i en poetisk retning i sin hyllest av Kristoff under tittelen «Det som manglet for San Remo: En seier for en norsk sprinter».

— 105 ganger har rittet Milano-San Remo blitt syklet. 55 ganger har italienere vunnet, de 50 andre versjonene har blitt vunnet av belgiere, franskmenn, tyskere, spanjoler, nederlendere, sveitsere, irer, briter og til og med australiere. Og etter denne regnfulle søndagen på veien Italo Calvino, der palmetrærne gir luft til rivieraen, har også en nordmann vunnet. Alexander Kristoff, sterk og tøff, en sterk sprinter fra Katusha-laget på 26 år, som ikke hadde tatt en stor seier før, skriver El Pais.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad tror Kristoffs seier vil få mye oppmerksomhet.

- I morgen havner han på førstesiden til alle de store sportsavisene i Europa. Det gjør du ikke med et gull i vinter-OL, sier Kaggestad til aftenposten.no.