— Jeg regner faktisk med at vi kommer til å levere en langt bedre prestasjon og innsats borte mot Lillehammer søndag. Vi har betalt prisen i form av fire tapte poeng på de tre første seriekampene, og jeg håper på langt mer effektiv og solid hockey i uken som kommer, sier Thoresen til Aftenbladet.

Etter heller rufsete kamper hjemme mot Frisk Asker og Manglerud Star og borte mot Sparta Sarpsborg, er Oilers-treneren helt klar på at skøytene må finslipes og skuddene skjerpes før den særdeles tøffe uken som venter. For Oilers skal ikke bare i ilden i tre seriekamper i løpet av de neste sju dagene – også den vanskelige bortekampen mot SC Bern i Champions Hockey League står på trappene. Sist sveitserne spilte hjemme var det 16.000 tilskuere til stede i PostFinance Arena.

Måtte toppe mot M/S

— Jeg håper det gir oss ekstra motivasjon og et skikkelig kick å spille en kamp som dette. Vi har visst lenge at årets sesongen kom til å by på noen veldig travle og tette perioder, og derfor var det synd at vi måtte toppe laget og bruke unødig mye krefter for å dra i land seiere mot M/S. Men vi kan ikke frykte uken som kommer på forhånd. Nå må vi heller hente fram det vi har av glød og guts for å ta poeng borte mot Lillehammer. Og kampen mot M/S var tross alt et skritt i riktig retning, mener Petter Thoresen.

Han synes spillerne viste en bedre innstilling mot laget fra Oslo øst enn i de to første seriekampene, men medgir at laget fortsatt mangler både samhandling, kvalitet og aggressivitet i avslutningsøyeblikket.— Vi gjør det vanskelig for oss selv og må begynne å skyte pucken skikkelig på mål. Vi må ha fokus på det vi holder på med og slutte å ta så mange snarveier. Kampene mot Sparta og Manglerud Star bør ha lært oss at man kommer langt med innsats, og at det krever vilje for å vinne. Hvis vi klarer å luke bort de unødvendige utvisningene og dumme feilene er vi ikke så langt unna, sier Thoresen.

Krevende program

Søndag formiddag setter han og resten av Oilers-troppen seg altså på flyet til Gardermoen for å møte topplaget Lillehammer i Kristins Hall før returen samme kveld. Allerede mandag formiddag går turen videre til Sveits, hvor den nest siste gruppekampen i CHL spilles tirsdag. Onsdag er det hjemreisedag, og torsdag venter neste seriekamp mot Stjernen i DNB Arena, før også Storhamar gjester Stavanger lørdag.

— Det blir utvilsomt en travel og veldig krevende uke, men slikt er heldigvis ikke uvanlig for oss, sier Petter Thoresen.

Han kommer til å gjøre nye endringer på rekkene før oppgjøret på Lillehammer. I tillegg står Henrik Medhus, Martin Blakseth Huse og Anders Henriksen over kampen i OL-byen.

— Jeg fortsetter å gjøre endringer så lenge ting ikke fungere. Vi har dessuten tre løpere for mye i troppen, noe som betyr at det alltid er noen som må stå over. Enkelte vil kanskje kalle det et luksusproblem, men jeg tror først og fremst det er frustrerende for spillerne det gjelder.

Maratonuken

Søndag 21.09: Reise og seriekamp Lillehammer - Oilers kl. 17.00. Mandag 22.09: Reise til Sveits. Avgang fra DNB Arena 11.40. Tirsdag 23.09: CHL-kamp Bern - Oilers kl. 19.45. Onsdag 24.09: Retur fra Sveits. Hjemme kl. 15.30. Torsdag 25.09: Seriekamp Oilers - Stjernen 18.00. Fredag 26.09: Frivillig istrening kl. 10.15. Lørdag 27.09: Seriekamp Oilers - Storhamar kl. 16.00.