Se video av Brækhus etter kampen i vinduet ovenfor

KØBENHAVN (bt.no): Kampen Cecilia Brækhus (33) vant mot Jennifer Retzke (30) natt til søndag, med en forstuet fot i mer enn halvparten av rundene, var trolig den siste i boksemesterens inneværende kontraktsperiode.

Avtalen hennes med det mektige promotorselskapet Team Sauerland, løper til slutten av februar.

Samtalene om en forlengelse pågår nå.

— Ja. Vi snakker sammen og har gode og konstruktive samtaler, sier Kalle Sauerland til Bergens Tidende.

Rune Brynhildsen er Cecilia Brækhus' rådgiver. Foto: Tør Høvik

— Vi har hatt to samtaler med Team Sauerland og det er et mye bedre klima nå enn sist vi forhandlet om kontrakt, sier Brækhus’ kommersielle rådgiver Rune Brynhildsen.Brækhus-leiren ønsker en avtale med forutsigbarhet, som strekker seg over minimum to år. De ønsker enda bedre økonomiske betingelser, blant annet fordi Brækhus nå har alle de fire store verdensmesterbeltene.

Etter det BT erfarer, fikk Brækhus i underkant av en million kroner for kampen mot Retzke.

Verdens best betalte

Brynhildsen kommenterer ikke konkrete summer, men sier at Brækhus er verdens desidert best betalte kvinnebokser.

I vår raste konflikten mellom Sauerland-gjengen og Brækhus og hennes rådgivere. Det var knallhard ordveksling i mediene, og Brækhus virket å være ferdig med sine mangeårige promotorer.

Men på forsommeren kom kontrabeskjeden, tilsynelatende ut av ingenting: Brækhus og Sauerland var venner igjen.

— Det har vært noen ekstreme måneder. Virkelig. Helt på grensen av hva et menneske kan tåle, sa Brækhus om konflikten til BT.

NY SEIER: The First Lady, også kjent som Cecilia Brækhus, forsvarte beltene sine lørdag. Foto: Tor Høvik

Det var flere årsaker til at det ble mye ståhei rundt hennes forrige kontraktsforlengelse. En av dem var uenighet om hvorvidt hennes daværende kontrakt fortsatt var gyldig.— Vi hadde behov for å statuere et eksempel. Vi var uenige, men ble enige og til slutt kom alle godt ut av det. Det ble ryddet opp i det kontraktsmessige og det var nødvendig, sier Brynhildsen.

- Er du trygg på at det ikke vil bli en ny konflikt denne gangen?

— Ja, det er jeg. Men vi skal jo forhandle, foreløpig har vi hatt innledende samtaler.

Dette legger de vekt på

— Hva er det viktigste i de pågående forhandlingene?

— Det er at det blir tenkt minimum to år fremover, at det er en forutsigbarhet i avtalen og økonomiske betingelser som gjør at hun kan tjene litt mer enn hun har gjort. Så er det viktig for Cecilia å bokse i Tyskland. Det kan skape utfordringer for Nordic Fight Night-stevnene, der hun er ankeret, sier Brynhildsen.

Han møtte BT på hotellet sitt søndag formiddag, like ved salen der Brækhus natten i forveien vant en klar poengseier mot Retzke. Tross at hun altså gikk mer enn halve kampen med skadet fot.

Brækhus fikk isposebehandling i pausene, haltet i ringen og var uvanlig lite bevegelig. Etterpå måtte hun til sykehus for å ta røntgenbilder, der det ble slått fast at hun ikke har brudd i foten. Men hun vil måtte bruke krykker en uke og kan trolig ikke trene på en måned.

— Jeg vil komme tilbake sterkere enn noen sinne, skriver Brækhus på twitter.

Ekspert og eks-proff Thomas Hansvoll lot seg imponere stort.

— Det var veldig sterkt at hun greide å holde hodet så kaldt, med den skaden, sier Hansvoll.