George Beroshvili ble flere nummer for liten i kampen mot Tim-Robin Lihaug i kampen om ungdomsmesterbeltet i WBO-forbundet natt til søndag.

– Taktisk bokset jeg en fantastisk kamp, sier Lihaug til BT, med sitt nye mesterbeltet liggende i fanget.

STERK: Tim Lihaug kontrollerte ungdomsmesterkampen fra start. Foto: Tor Høvik

99-91, 97-93, 97-93 ble dommersifrene, etter ti runder med suveren boksing fra Sotra-bokseren.

Trener Ulf Johansen er fra seg av begeistring.

– Han gjorde akkurat som vi ga ham beskjed om i 10 runder. Det så kanskje litt monotont ut på slutten, men han gjorde en veldig solid kamp, sier Johansen.

I ringhjørnet var også Tim-Robin Lihaugs bror Lennie.

— Dette var nydelig boksing. Han holdt seg til planen og fikk betalt for all jobbingen, sier Lennie Lihaug.

Mamma Gabriela Lihaug fulgte med ringside.

VERDENSMESTER: Tim-Robin Lihaug hadde full kontroll på sin georgiske motstander. Foto: Tor Høvik

— Det var forferdelig, forferdelig spennende, sier hun - smilende og stolt.Også ungdomsmesterens kjæreste Renate Fossheim var stolt.

— Jeg har grått i en time nå. Tårene kom på slutten av kampen, da jeg skjønte at han ville vinne, sier hun gledesstrålende.

Sotra-karens hittil største triumf i karrieren, feires med en Gran Canaria-ferie.

Flyet går søndag ettermiddag, direkte fra København, der Lihaug bokset.

– Jeg skal bare slappe helt av. Drikke smoothie og spise frukt, sier Lihaug.

Mye ros

Promotor Nisse Sauerland var storfornøyd og imponert etter Lihaugs titteltriumf.

– Det var en veldig god forestilling av ham. Definitivt hans beste kamp til nå i karrieren og det mot en farlig motstander, sier han til BT.

Han var avslappet i timen før kampen startet, inne i den provisoriske garderoben med trener Ulf Johansen og Lennie Lihaug.

Da kampen begynte var det Lihaug som tok kommandoen. Den beholdt han kampen ut, mens han ble heiet frem av en masse tilreisende supportere. Også bokserens mor, far og kjæreste var til stede på kampen.

Nattens fight var Lihaugs niende i proffkarrieren. Av de åtte første, tapte han bare kampen mot svenske Oscar Ahlin våren 2013. I dag var det aldri fare for et nytt tap.

– Jeg følte jeg hadde kontroll, hele kampen. Forsvaret er jeg veldig fornøyd med. Han traff meg egentlig aldri, sier Lihaug.

Seieren åpner dører

Før ungdomstittelkampen, snakket trener Johansen om hvordan «Team Lihaug» hadde lagt taktikken.

– Han vil nok komme som en kule i første runde. Derfor er planen vår å åpne hardt og presse ham tidlig, sa Johansen til BT.

Beroshvili er en bokser som oftest er lite aktiv i rundene, men til gjengjeld er han kjent for å slå gode og harde kroppsslag. De demmet Lihaug bra opp for.

I Lihaugs forrige proffkamp forberedte treneren ham veldig spesifikt på motstander Simen Smaadals stil. Til denne kampen hadde Lihaug jobbet inn et bredere register. Samarbeidet mellom utøveren og Johansen, som foregår i Spania, vil fortsette med uforminsket styrke inn mot neste kamp.

Seieren kan gi Lihaug flere storkamper fremover. Med ungdomstittelen er han ranket blant de 20 beste supermellomvekterne hos WBO-forbundet.