FFK-RIL: 3-1 (2-0)

Hjemmelaget virket å ha fått en bitte liten boost etter trener-exit forrige uke. Det var nok til å felle svake Ranheim.

Startet med en bærtur

Ranheim fikk en marerittstart da keeper Lindberg la ut på en real bærtur i feltet på corner etter tre minutter. Til slutt endte ballen hos hjemmelagets kaptein Sansara, som enkelt kunne bredside inn 1-0. Bare minutter senere fikk Robert Stene en brukbar sjanse til å utligne. Etter et frispark fra høyre havnet klareringen havnet til spissen på omtrent seksten meter, men skuddet strøk stolpen.

DÅRLIG: Mads Reginiussen og Ranheim slet mot Fredrikstad (arkivfoto). Foto: Glen Musk

Personlige feilcRanheim slet med flere skumle ballmist etter personlige feil, og til slutt endte det med nok et baklengsmål. Verken Jo Sondre Aas eller Jørgen Olsen Øveraas maktet ikke å stoppe innlegget fra venstre, og inne i feltet ble kaptein Are Tronseth knust i lufta av Amin Nazari. 2-0 til hjemmelaget.

Ranheim maktet ikke å spille seg til målsjanser, og når dødballene var for upresise var det lite å skryte av fremover første tjue. På topp vant Robert Stene en del dueller som ”target man” på lange baller fra midtstopperne, men fikk ikke nok støtte rundt seg.

Ett godt angrep

Ranheim maktet å produsere et enslig godt angrep før pause. Etter en fin opprulling mot venstre, traff innlegget fra Thomas Rønning perfekt på venstrebeinet til Robert Stene. Men veteranen fikk ikke skikkelig treff.

Ranheims største mulighet før hvilen kom på frispark to minutt før full tid. Torgil Gjertsen bøyde kula over muren, men FFK-keeper Jon Masalin reddet vingens frispark på mesterlig vis.

Ranheim fikk den første muligheten etter hvilen, da Jo Sondre Aas var nære på et skudd fra distanse etter bare to minutter.

Spiker i stedet for redusering

Utover i omgangen begynte hjemmelaget å senke seg noe dypere, og ga bort mer rom til Ranheim høyere i banen. Det ga Ranheim noen sporadiske visitter inn i sekstenmeteren til Fredrikstad. Etter timen headet Robert Stene innlegget til Asgeir Snekvik over tverrliggeren fra kloss hold. Men i stedet for en redusering, kom spikeren i kista med ti minutt igjen da Simen Rafn satte Fredrikstads tredje mål.

Det kan neppe beskrives som en opptur, men Ranheim fikk likevel et trøstemål minuttet før slutt. Et godt innlegg fra Vegard Voll fant panna til Mads Reginiussen, og lagets toppscorer så langt satte sitt fjerde mål for sesongen. – Til absolutt ingen nytte.