Ranheim – Bærum: 0-0

RANHEIM (adressa.no): Med kun tre poeng og nedrykksplass etter fem serierunder, begynte det å brenne et lite blatt lys for Ranheim. Som ikke bare sto uten seier denne sesongen foran hjemmeoppgjøret med Bærum, men sto med ti strake seriekamper uten å ta med seg alle poengene.

Dermed gjorde Ranheim-trener Trond Nordsteien justeringer i formasjonen fra en klassisk 4-3-3 mot en tilnærmet 4-2-3-1 med Robert Stene i favorittrollen bak spissen, og Jo Sondre Aas som spiss isteden for en Harald Martin Brattbakk-lignende venstrekantrolle.

Og det lyktes delvis da både Robert Stene og Jo Sondre Aas kom mer til sin rett. Men mål ble det ikke for et Ranheim-lag som snart har gått 200 minutter på hjemmebane uten scoring etter 0-0 mot Bærum. Og det kunne blitt verre: På overtid bommet Bærum på kampens aller største mulighet som kunne svartmalt en ellers grå dag i Idrettsparken.

Stillingskrig

Fra start var det kun solen som varmet tilskuerne i idrettsparken på Ranheim. Med to avventende lag foregikk det meste mellom 16-meterne.

Inntil Kim Riksvold dukket opp etter 21 minutter da han var det første til å bryte ut av stillingskrigsmanuset. Kantspilleren skar inn fra venstre og fikk til en god avslutning fra tolv meter, men Bærum-keeperen fikk fingertuppene på ballen – som var på vei mot nettaket.

Det tente Ranheim, som fikk løftet opp spillet og spilt Robert Stene i de posisjonene han liker best. Like etter Riksvolds brukbare mulighet, tok Stene saken egne hender fra mellomrommet mellom forsvar og midtbane, men skuddet strøk stolpen. Og Ranheim kom stadig nærmere.

Nesten gratismål

Og nærmest av alle var Mads Reginiussen som burde gitt Ranheim ledelsen fem minutter før hvilen. Eirik Malmo sto høyt fra sin backposisjon og presset en Bærum-spiller til å slå en halvpanisk tilbakepasning. Den ble snappet av Reginiussen – men alene med keeper klarte ikke Ranheims toppscorer å sette ballen i mål.

Dermed 0-0 til pause.

Traff krysset

Som fort kunne blitt til 0-1 like etter pause da Jørgen Øveraas Olsens klarering traff motspiller Riki Alba i brystet. Bærum-spissen ante ingenting av det, men var kun centimetere fra et komisk mål på bortelaget første virkelig store sjanse i kampen.

Latteren satt likevel løst, om enn av oppgitthet over det faktum at det gikk an til å være så uheldig, da Jo Sondre Aas kom så nærme som det går an å komme etter en time spilt. Ranheim-spissen, sto uten seriescoring foran kampen, dro seg pent fri fra oppasseren, før han curlet ballen mot krysset.

Ballen traff bokstavelig talt krysset, men uheldigvis nok metall til å gå ut igjen. Dermed ikke i kategorien for pene scoringer, men kategorien for skudd som har fortjent en bedre skjebne.

Kort tid etter burde Mads Reginiussen satt sitt fjerde seriemål for sesongen da Aas brystet ned et innlegg. Men altaværingen fikk ikke klem i avslutningen fra åtte meter. Nok en stor sjanse for hjemmelaget.

Nær antiklimaks

Som fortsatte å trykke, men da Jo Sondre Aas´to brukbare muligheter enten endte langt over mål eller rett i klyppene på keeper.

Like før slutt kunne publikum øyne reprise fra 0-1-tapet mot Follo en uke i forveien. Men Riki Alba ble for heit på grøten da han fikk muligheten til å rappe alle poengene for Bærum sekunder før kampen gikk til overtid. Alene med Andreas Lindberg sleivet den tidligere Vålerenga-spiller ballen over det åpnet målet.

Dermed endte det med målløst for Ranheim, som når har scoret ett mål på 270 minutter på hjemmebane denne sesongen.