MOLDE: FK Haugesund krevde 600.000 kroner fra Molde Fotballklubb etter overgangen i 2014. Nå er søksmålet avvist i Fotballens Voldgiftsrett, skriver Haugalandnytt.

Klubbene møttes i voldgiftsretten for to uker siden. Bakgrunnen var at Haugesund mente Molde burde opplyst at spilleren hadde en alvorlig kneskade da avtalen ble inngått. Ekpo hadde nylig gjort en meniskoperasjon som var kjent, men Haugesund hevdet de ikke ble informert om andre skader i det samme kneet.

Dommen falt fredag. FKH tapte på alle punkter og kravet om 600.000 kroner ble avvist. I stedet må klubben betale Molde Fotballklubbs saksomkostninger. Dommen er endelig og kan ikke ankes.

– Vi mener fortsatt at det var umoralsk av Molde ikke å informere oss om det som lå der. Samtidig ar ikke dette holdt juridisk, sier daglig leder Eirik Opedal i FKH til Haugalandnytt.

I kjennelsen fra Fotballens Voldgiftsrett legges det blant annet til grunn at overgangen har skjedd svært hurtig og at den medisinske testen ble foretatt samme dag som arbeidsavtalen ble signert.

Molde-direktør Øystein Neerland slår fast at klubben regnet med dette utfallet på forhånd

— Vi konstaterer at vi fikk medhold på alle punkt. Det er hyggelig, og det var også forventet, skriver Neerland i en sms til Rbnett.

Emmanuel Ekpo forhandler nå med Bryne. Han signerer kontrakt med 1. divisjonsklubben, dersom han består mandagens medisinske test.