Gaute Helstrup var naturlig nok skuffet etter å ha fått kosntatert at TUIL er et 2. divisjonslag i 2015. Men etter en overbevisende andreomgang mot Strømmen, som ledet 4-0, mener Helstrup at guttene fikk en grei oppreisning etter nedrykket.

SKUFFET: TUIL-trener Gaute Helstrup må konstatere at laget hans er nede. Foto: HÅKON STEINMO

— Sjansen forsvant ikke i dag- Vi løser utfordringene på en veldig dårlig måte. Vi henger ikke sammen og ingen står opp for hverandre i første omgang. I pausen gjør vi noen grep og setter inn Håvard Lysvoll og «Mo». Det er egentlig et fett hvem vi tar ut på det punktet, men etter det gjør laget en helhjertet innsats og det var artig å se laget stå frem slik de gjorde, sier TUIL-treneren.

For at TUIL i det hele tatt skulle ha håp om å overleve måtte de selv vinne, i tillegg til at Nest-Sotra måtte tape hjemme mot Ranheim.

— På et punkt fikk vi over høytaleren at Nest-Sotra ledet 2-0 og vi lå under 4-0. Det var ikke i dag sjansen for å beholde plassen forsvant og det hadde heller ikke hjulpet med seier. Vi rota nok bort dette tidligere, sier Helstrup.

6-5 på overtid

Dette var derimot ikke den villeste kampen Helstrup har vært med på. I hans første sesong som hovedtrener møtte laget Strømsgodset 2 - en kamp som til slutt endte 6-5. — Vi ledet 4-2 til pause, så scoret de 6-5 på overtid. Det var nok enda villere, men dette var for all del en veldig merkelig match, sier Helstrup.