TUIL måtte vinne mot for at det skulle være en promille av håp igjen for å beholde plassen i 1. divisjon. Slik ble det ikke, men publikum fikk servert en av de mest surrealistiske opphentingene man har sett med TUIL på banen.

— Det er det sykeste jeg har vært med på, sier Vegard Lysvoll etter kampen.

Forsvarstabbe

Og det var toppscoreren til TUIL som startet scoringsbonanzaen i Strømmen. Etter bare åtte minutter sendte Lysvoll en ball tilbake til det han trodde var Eirik Bertheussen.

— Jeg tror det er han, men når jeg ser opp skjønner jeg at det er spissen deres. Dermed er han alene. Den pasningen definerer vel litt hvordan hele førsteomgangen var for oss. Vi var ikke på nett i det hele tatt, sier Lysvoll som måtte se at to baller til havnet i nettet bak Sørensen før dommeren blåste til pause.

- Slik vi vil spille

Andre omgang startet med et nytt mareritt hvor Strømmen gikk opp til 4-0 etter en tabbe av Steffen Skogvang Pedersen. I andre enden hadde også Mohammed Ahamed og Håvard Lysvoll kommet inn. De satte umiddelbart preg på kampen og plutselig sto det 4-4 hvor sistnevnte Lysvoll scoret to.

— Det var godt å ha dem tilbake på laget etter langt tid ute. Det er slik vi ønsker å spille med kombinasjonsspill og bra angrepsfotball. Man merker at man finner dem lett og det er spillere som har spilt i 1.-divisjon før.

Blir med ned

Men altså til ingen nytte. Nå må TUIL ta den tunge turen ned i 2. divisjon og Lysvoll er usikker på om han blir med ned en divisjon.

— Det er vanskelig å svare på. Hvis det kommer et tilbud man ikke kan si nei til, så drar jeg. Men jeg blir heller med TUIL ned enn å spille for et lag i 1. divisjon som kjemper om å beholde plassen, sier Vegard Lysvoll.

TUIL-trener Gaute Helstrup sier at søndagens kamp var merkelig, men ikke den villeste han har vært med på.

— I 2011 tapte vi 6-5 på overtid mot Strømsgodset 2 etter å ha ledet 4-2 til pause. Det var nok en mye villere kamp, sier Helstrup som også da var trener for TUIL.