STAVANGER (Aftenbladet): Viking har heller ingen planer om å erstatte 21-åringen. Klubbens toppscorer forlater mest sannsynlig klubben når kontrakten løper ut 30. juni.

— Vi får trylle litt og gjøre det beste ut av det. Vi kan ikke legge oss ned og gi opp. Vi skal finne en løsning på situasjonen, sier Jonevret til Aftenbladet.

Viking-trener har ikke spart på rosen når han de siste ukene har blitt bedt om å beskrive Berishas bidrag til Vikings klatring på tabellen.

— Veton er definisjonen på å blø for drakten. Det er liten tvil om at han er utrolig viktig for oss, og at Viking vil bli et helt annet lag uten ham, sa Viking-treneren etter Berishas to scoringer mot Vålerenga.

Uttalelsene passer imidlertid dårlig med det klubbens øverste ledelse uttalte til Aftenbladet tidligere denne uken.

— Sportslig utvalg sin innstilling til styret er at vi har gode erstattere i troppen, og at vi ikke bør bli sportslig svekket totalt sett. Ingen spillere er uerstattelige, uttalte styreleder Charlie Granfelt til Aftenbladet tidligere i uken.

Jonevret bedyrer likevel at han ikke bærer nag til klubbens øverste ledelse og at han forstår at den økonomiske situasjonen gjør det vanskelig å erstatte Berisha. Derfor vil han ikke kritisere avgjørelsen.

— Det blir kanskje litt feil å si at vi har så mange spisser, men vi har masse midtbanespillere. Hvis Veton forsvinner har vi tre igjen og det er ikke sikkert Osita Chikere ønsker å bli værende uten mer spilletid. Vi må kanskje omskolere dem litt og spille på en litt annen måte. Offensivt er det masse potensial i Magne Hoseth og Vidar Nisja. Det kan bli en spennende og morsom utfordring, sier Jonevret.

Viking-treneren innrømmer likevel at det blir spesielt for ham å se Berisha gå ut dørene for godt på Viking stadion.

— Veton er en veldig god fotballspiller, men vi har visst om at dette kunne skje en god stund. Jeg har et litt spesielt forhold til Veton. Selv om han hadde spilt litt før, var det da jeg kom til klubben at vi virkelig begynte å satse på ham. Jeg har alltid likt spillestilen hans. Det 170 centimeter rå energi. Jeg håper bare han finner seg en klubb der han får spilletid og fortsetter utviklingen sin, sier Jonevret.