De fleste forventet at Ronny Deila og Celtic skulle spasere inn i Champions League-gruppespillet da de trakk Maribor, men slik ble det ikke. 1-0-tapet tirsdag kveld sendte de skotske mesterne ut av turneringen og nå må de i det stedet ta til takke med Europaligaen.

Etter kampen nektet 200 fans å gå hjem. I stedet protesterte de foran klubbkontorene på Celtic Park.

– Styret må gå, var blant ropene som gjallet i mursteinsveggene.

På innsiden av murene forklarte Ronny Deila nedturen.

– Det er ingen unnskyldning. Vi har ikke vært gode nok. Vi fortjener ikke å være i Champions League, sa han.

Kaller Deila naiv

Tapet har fått skotsk presse til å finne frem knivene og mest kritisk av alle er Daily Record.

— Å parkere bussen. Stenge butikken. Kvele motstanderen. Hver eneste klisjé fra trenerhåndboken hadde gjort jobben, men akkurat da den nye manageren måtte vise at han kunne være gammeldags og kaldhjertet, lot Ronny Deila romansen ta overhånd igjen. For andre gang denne sommeren kostet det Champions League-plass, skriver dem.

Den skotske avisen er nådeløs mot Ronny Deila etter at Champions League-plassen røk mot Maribor. De mener at han burde tatt defensive grep etter en første omgang preget av mye usikkerhet og nerver. I stedet fortsatte han med angrepsspillet, når de med uavgjort ville holdt for å gå videre på bortemålsregelen. Avisen er sjokkerte over at han ikke hadde lært av stortapet mot Henning Bergs Legia Warszawa.— Alt koker ned til at Deila mente angrep var det beste forsvar for laget hans. Det viste seg å være en risikabel taktikk.

— Det som skjedde mot Maribor var nærmest uforklarlig og kanskje utilgivelig. Å miste £20 millioner (Inntekter for Champions League-spill, journ.anm) én gang kan bli regnet som uheldig. Å miste det to ganger på en sommer? Vel, det stinker av uforsiktighet og taktisk naivitet, og nå må Deila forklare hvordan han lot denne katastrofen skje, skriver dem.

«Fotballen vant»

På nettstedet Twitter benyttet også Bergs klubb Legia Warszawa muligheten til å vise sin glede over utfallet. Den polske klubben vant egentlig 6-1 sammenlagt mot Celtic i forrige kvalifiseringsrunde, men mistet plassen da de brukte en ulovlig spiller. Beskjeden var enkel: «Football won», eller «fotballen vant». Tweeten har i skrivende stund blitt delt av nesten 9000 brukere.

Styreleder i Legia, Dariusz Mioduski, gratulerte også Maribor.

— Det beste laget vant igjen og til slutt vant også fotballen, slik den skal. Gratulerer Maribor!, skrev han på Twitter.