Celtic-Maribor 0-1 (1-2 sammenlagt)

De fikk en ny sjanse da Henning Bergs Legia Warszawa ble kastet ut av turneringen.

Og da Deilas Celtic trakk «overkommelige» Maribor i den fjerde kvalifiseringsrunden for Champions League, trodde de fleste på gruppespill.

Men i stedet var det slovenerne som kunne juble etter avansement i returkampen i Glasgow.

I stedet for husfred, må Deila nå gå noen tøffe runder med den skotske pressen.

— Vi som lag har ikke vært gode nok. Det er sånn det er. Nå må vi snu trenden. Det er ett år til vi forhåpentligvis får en ny mulighet. Men vi må vinne serien først, sa Deila til Viasat.

- For lite energi

Han erkjente at det var en stor nedtur å ryke ut, og han var skuffet over prestasjonen til eget lag.

— Det er skuffende at vi har så lite energi, at det ikke er mer trøkk i oss. Vi var mer aggressive i presset i andre omgang. Men i første var vi passive. Dette er ikke bra nok.

Stefan Johansen spilte hele kampen på midtbanen. Jo Inge Berget startet, og ble byttet ut midtveis i den andre omgangen.

— Alle som forstår fotball skjønner vel hvor stor nedturen er. Men per dags dato er vi ikke gode nok. Vi fikk ikke til spillet vårt. Og da vi skulle forsøke oss på kontringer satt ikke det heller. Det var rett og slett en dårlig kamp av oss. Det er utrolig surt, sa Stefan Johansen, som spilte hele kampen for Celtic, til Viasat.

— Vi hadde sjanser i dag, men vi klarte ikke å ta dem. Dette er ikke noe gøy, erkjente Jo Inge Berget.

Nervøse verter

Deilas aller første kamp på Celtic Park ble ikke noen «walk in the park».

Det lå 100 millioner kroner i potten. Men Celtic-spillerne var anspente og dårlige. Det skulle ikke mer enn ett baklensgmål til og Champions League-drømmen var knust.

Deila erstattet Neil Lennon i sommer. Han ledet klubben til tre seriegull, to cupgull og to ganger deltagelse i Champions League.

Der lå lista. Champions League. Derfor også så nervøst på eget gress i Skottland.

Ballsikre Maribor var lenge det beste laget. Eller det minst dårlige. De måtte ha mål, og kunne fått det etter noen stygge ballmist fra celtic.

Ronny Deila, Stefan Johansen, Jo Inge Berget og Celtic levde farlig. Svært farlig. Vertene var fryktelig svake. Mange feilpasninger og tannløse i angrep. Celtic gjorde et slett inntrykk.

Men så lenge stillingen var 0-0 var også Celtic videre.

Spørsmålet var om de kunne klare å forsvare seg til avansement. Og om hjemmefansen ville akseptere det?

Svaret er nei. For det var antydning til piping da lagene marsjerte i garderoben for en pust i bakken.

Tok over

Celtic kom på banen igjen, mer aggressive og bedre, og kvarteret ut i omgangen var skottene nær ved å ta ledelsen. Fra fem meters hold skjøt Cullum McGregor ballen i tverrligger og ut.

Deilas menn hadde grepet om kampen, Celit Park levde, Maribor så ikke ut til å ha mer å by på.

Men det hadde de. Sakte, men sikkert, spilte de seg inn i kampen igjen.

Plutselig var det slovenerne som styrte alt.

Og et drøyt kvarter før slutt scoret Maribor. Celtic maktet ikke å klarere etter et innlegg og avslutningen fra Marcos Tavares gikk i en bue over Celtic-keeper Craig Gordon og i mål.

Maribor var videre og Celtic måtte ha mål for å sikre ekstraomganger.

Det klarte de ikke. Celtic var utslått og må ut i Europa League. Maribor-spillerne kastet seg rundt hverandre. Og hjemmelaget ble regelrett pepet ut.

Hva skjer med Deila nå?

Og hva tenkte Henning Berg tirsdag kveld?

PS: Legia Warszawa, som ble kastet ut av Champions League på grunn av en administrativ feil, godtet seg på Twitter etter Celtics exit:

#footballwon

— Legia Warszawa (@LegiaWarszawa) 26.august 2014