Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant 15 km skiathlon i ski-NM i Tromsø foran Ingvild Flugstad Østberg etter at duoen var alene i tet gjennom hele rennet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg fikk tidlig en luke til resten av konkurrentene i fraværet av Therese Johaug og Heidi Weng, som begge valgte å reise hjem fra NM.

De andre konkurrentene var aldri i nærheten av å kjempe om gullet. I den klassiske delen så det en liten periode ut til at Jacobsen fikk en luke på Flugstad Østberg, men Gjøvik-jenta kom tilbake og tettet avstanden.

I spurten tok Østberg føringen, men Jacobsen hang på. På oppløpet var det lenge helt likt, men Jacobsen kom opp i høyest fart og vant foran lagvenninnen.

— Det var bare å prøve å gi full pinne og treffe på skiene, sier Uhrenholdt Jacobsen i et intervju på NRK.

29-åringen har vært i kjempeform den siste tiden og tok sitt annet gull i mesterskapet. Torsdag ble det gull på 10 km klassisk. Flugstad Østberg tok sølv på fredagens sprint.

— Det var mye som ikke stemte teknisk på oppløpet, så da var det fortjent at jeg ble nummer to, sier Flugstad Østberg.

Ragnhild Haga klarte ikke å henge på de sterke tetduoen, men hadde ingen problemer med å sikre bronsen. Hun gikk alene gjennom nesten hele løpet.

(©NTB)