Ingen var i tvil. Da finnmarkingen strakk armen i været som tegn på at han hadde tatt gullet, var det mye glede i den bevegelsen.

Han hadde spurtbeseiret sølvvinner Sindre Bjørnestad Skar og treer Håvard Solås Taugbøl, som begge er på rekruttlandslaget. Men han hadde også vist hvem som er sjefen blant landslagskameratene i sprint.

Skjønt underveis i prologen holdt løperen fra Tverrelvdalen på å ta feil av løypa. Han tok seg heldigvis fort inn igjen.

— Men jeg var usikker på om jeg kom videre fra prologen, forteller 25-åringen, som endte på 17. plass.

Han forteller at han kjente seg rå, men åpningsdistansen ga ikke bud om det på torsdag.

Hadde bestemt seg

I bakgrunnen sto landslagstrener Arild Monsen, som slett ikke var forundret.

— Finn Hågen er veldig flink til å motivere seg og prestere når han har bestemt seg ordentlig. Dette handler om motivasjon. Han kan variere veldig fra ganske bra til en sjelden gang et dårlig resultat. Det så vi litt av dagen før. Når han kjenner at han ikke har en toppdag, sliter han ikke livet av seg for å bli nummer 15–20. Da blir han heller 80–90. Krogh er på sprintlandslaget, og var fornøyd med at han kunne vise seg frem for et stort publikum, der mange kom fra Alta for å følge ham.

— Jeg kunne jo ikke svikte da, sier sprinteren som er så god også på distanse.

Monsen vet hvor han har Krogh, og gledet seg med ham, men også med bæringen Bjørnestad Skar.

— Han har hatt alt annet enn en god skisesong, sier Monsen, som synes det er stas at rekruttløpere viser seg frem på denne måten.

Og nå håper han at det blir gode resultater i verdenscupen i Drammen onsdag.

— Vi kan ikke miste fokus selv om vi på sprintlandslaget blir slått en gang iblant. Vi har trent mye utholdenhet, og det blir mer spissing når det kommer til mesterskap neste år. Jeg er spent på Drammen i år, i og med at ikke alle sammen er så kvasse. Men vi har alltid slått veldig bra fra oss der.