ARBEIDSLØS: José Mourinho fikk sparken fra Chelsea-jobben i høst etter en grusom sesongstart. ARBEIDSLØS: José Mourinho fikk sparken fra Chelsea-jobben i høst etter en grusom sesongstart. Foto: AP

Mourinho frir til United med seks siders langt brev: - Jeg kan forandre meg

Portugiseren skal ifølge den engelske avisen Independent ha skrevet brev til United om hvorfor han bør erstatte Louis van Gaal.

José Mourinho har gått arbeidsledig siden han fikk sparken i Chelsea etter en katastrofal start på sesongen med London-klubben. Det var hans andre periode hos blåtrøyene, og i løpet av den tiden har han blant annet vunnet tre seriemesterskap.

Portugiseren regnes av mange som én av verdens beste fotballtrenere, men 52-åringen er også svært kontroversiell.

Vil forandre seg

Mourinho ble hauset opp som en kandidat til å ta over Manchester United-jobben da det stormet som verst rundt Louis van Gaal.

Og portugiseren virker veldig lysten på å bli den neste sjefen på Old Trafford.

Den britiske avisen Independent skriver lørdag kveld at Mourinho har ført et seks sider langt brev i pennen, som han har sendt til Manchester United.

I brevet forteller den tidligere Chelsea-, Inter-, Porto— og Real Madrid-manageren om sitt ønske om å ta over de røde djevlene.

Der tar Mourinho blant annet opp at han er villig til å forandre seg for å tilpasse seg klubbens prinsipper — og 52-åringen har også ifølge avisen lagt frem en klar plan for laget og hvilke avgjørende endringer han ønsker å gjøre.

United med ny tøff smell

De røde fra Manchester fikk en etterlengtet opptur da Wayne Rooney avgjorde mot erkerival Liverpool på Anfield forrige helg. Lørdag kræsjlandet Louis van Gaals menn med 0-1-tap hjemme mot Southampton, et oppgjør der de skapte sin virkelig store sjanse først i sluttminuttene.

Louis van Gaal og hans Manchester United ble pepet av Old Trafford lørdag. Foto: Jon Super, AP

Med resultatet ligger United på en femteplass, men avstanden opp til Tottenham på fjerdeplass, som gir Champions League-spill neste sesong, øker. Etter 23 runder har Tottenham fem poengs klaring ned til Louis van Gaals menn.Da Uniteds oppgjør mot Southampton ble blåst av, var det tilløp til piping fra hjemmesupporterne.

– Supporterne har rett til å pipe, det kan jeg ikke nekte for. Jeg så også kampen, men vi må stå sammen i tøffe tider, sa Louis van Gaal.

Gjestenes debutant, Charlie Austin, ble matchvinner med en velplassert heading tre minutter før full tid.

– Jeg hadde en følelse av at de kunne score på en dødball. Vi var redusert på defensive dødballer siden jeg tok ut (Marouane) Fellaini og (Matteo) Darmian måtte ut. Begge byttene gjorde oss svakere defensivt, sa van Gaal.