Manchester United — Southampton 0-1

Da de røde fra Manchester gikk målløse av banen etter de første 45 minuttene hjemme mot Southampton, føyet omgangen seg inn i en etter hvert ganske lang rekke. Det er nesten fire måneder siden Louis van Gaals spillere scoret før pause på Old Trafford.

Kritisk Thorstvedt

Riktignok har United plukket jevt og trutt med poeng på "Drømmenes Teater", men underholdningsverdien har det vært mye å utsette på.

— Det må forventes mer av United enn dette her. De må levere bedre, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studioet i pausen, der han også snakket om Louis van Gaal, som han mener ikke er altfor opptatt av å underholde.

Sist storklubben fikk hull på byllen før hvilen på eget gress var i Champions League-oppgjøret mot Wolfsburg i september, da Juan Mata utlignet på straffespark etter en drøy halvtime.

Kun to lag har scoret færre mål på egen hjemmebane i inneværende Premier League-sesong enn United med sine 12: Lille Watford (11) og bunnlaget Aston Villa (8). Lørdag var de røde djevlene nok en gang tafatte i 0-1-tapet mot Southampton.

Mané nære i førsteomgang

United fikk en opptur med seier over Liverpool på Anfield forrige helg. I dag kom nedturen.

I de første 45 minuttene var det gjestene som var nærmest scoring, i en svært kjedelig omgang. Sadio Mané ble spilt alene med David De Gea, men klarte ikke å stokke beina, og dermed endte omgangen uten mål.

Etter 67 spilte minutter var skuddstatistikken 1-0 i favør hjemmelaget. Deres avslutning kom på et langskudd fra nederlandske Daley Blind.

Kaptein Wayne Rooney har fått en opptur på nyåret, der han har scoret viktige mål for storklubben, men lørdag var superstjernen igjen anonym.

Nesten ikke noe hadde skjedd på Old Trafford de første 86 minuttene, men så dukket en Southampton-debutant opp. Charlie Austin ble hentet fra Queens Park Rangers for bare noen dager siden, og trengte bare ti minutter på banen for å score sitt første for sin nye klubb.

Austin fikk stige upresset til vers på en dødball, og slike sjanser kan man ikke gi mannen som scoret 18 mål i fjorårets Premier League-sesong.

Like etter var det nære at gjestene doblet ledelsen, men en god redning av David De Gea forhindret 0-2. Fire minutter på overtid fikk hjemmelaget sin første gode mulighet, men Adnan Januzais avslutning gikk hårfint utenfor.