Mange trenere liker ikke å snakke om tabellsituasjonen, men ser på poengrangeringen som noe småskummelt. Med Bergen Hockey-trener Pål Erik Glomsaas er det annerledes. Han innrømmer glatt at han liker å sette seg ned og studere tabellen.

Lørdag tok Bergen en viktig 4-3-seier hjemme mot Ringerike. Det betyr at laget som ligger på annenplass i 1. divisjon fortsatt har ni poeng ned til neste lag, som nå er Grüner.

— Bruker tabellen aktivt

— Tabellen bruker jeg aktivt i hverdagen. Vi snakker veldig mye om mulighetene og om at det kommer noen hester bak oss. Jeg gjør det for å få mest mulig konsentrasjon inn i guttene, sier Glomsaas.

Han ser ikke hva som er så farlig med en tabell.

— Personlig har jeg alltid funnet mye motivasjon i tabellen, og slik situasjonen er nå, synes jeg den er veldig viktig. Vi må la oss inspirere av at vi ligger der vi ligger.

Philip Åman og Martin Lund ga Bergen en tomålsledelse i første periode. Ringerike scoret to i midtperioden, men Timothee Franck rakk å sende Bergen tilbake i ledelsen før andre pause. Så laget Åman sitt andre for dagen i siste periode. Ringerike reduserte til 3–4 tre minutter før slutt, men greide ikke å true vertene ytterligere i sluttminuttene.

- Propaganda

— Første periode var propaganda fra start til mål. Så ble vi litt tannløse, men kom tilbake. Åman sitt siste mål er det veldig få som gjør etter ham i denne divisjonen. Det er lov å ha sånne spillere, og dette var en fullt fortjent seier, sier Glomsaas.

Søndag venter Ringerike på nytt i Bergenshallen.

— Vinner vi den, kan vi si god sommer til Ringerike. Da kan ikke de ta oss igjen. Men selv med seier skal jeg ikke si at vi er klare for kvalifisering. Det vil fortsatt være ti kamper igjen, sier Bergen-treneren.

Fakta: Toppen av 1. divisjon

  • 1. Tønsberg 66

  • 2. Bergen 53

  • 3. Grüner 44

  • 4. Hasle/Løren 43

  • 5. Ringerike 41

  • 6. Narvik 41

De to beste går til kvalifisering til eliteserien.