Grüner — Bergen Hockey 2-4

Etter et bittert tap lørdag, gikk resultatene igjen Bergen Hockeys vei søndag kveld. Selv revansjerte de lørdagens tap mot opprykkskonkurrent Grüner med en solid 4-2-seier, mens en av de andre opprykksrivalene, Narvik, gikk på en smell mot Nes.

Dermed har Bergen havnet i en ganske så komfortabel posisjon på andreplass i 1. divisjon. Selv om avstanden opp til ledende Tønsberg stadig vokser, har bergenserne nå hele ni poeng ned til nærmeste utfordrer om annenplassen.

Med tolv kamper igjen å spille, styrer Bergen mot opprykkskvalik.

— Vi har tolv cupfinaler igjen å spille. Heldigvis er det gøyere å spille cupfinaler enn vennskapskamper, sier trener Pål Erik Glomsaas.

Åman-dobbel

Laget hans brukte halvannen periode på å få kontroll på kampen mot Grüner søndag. Philip Åman sendte Bergen i ledelsen i første periode, men Grüner brukte bare fire minutter på å svare.

Bare sekunder inn i annen periode sendte Robin Olsen Syversen bergenserne igjen i ledelsen, og derfra og inn handlet det meste om de rødkledde fra "Badekaret".

Sebastian Kjos doblet ledelsen, mens Åman punkterte kampen med sin andre scoring i tredje periode. Kampen endte til slutt 4-2 til Bergen.

— Det var viktig for oss å få rettet opp i lørdagens tap. Vi var langt friskere i denne kampen, og vant fullt fortjent, oppsummerer Glomsaas.

Tøft kampprogram

Seieren kan vise seg å bli viktig, for kampprogrammet denne måneden er ikke akkurat lystig lesning for Glomsaas. Allerede neste helg venter seriefemmer og opprykkskandidat Ringerike, og i de påfølgende rundene skal bergenserne møte underpresterende Comet og det suverene topplaget Tønsberg.

— Det skal så lite til før alt snur. Hadde vi tapt mot Grüner og Narvik hadde vunnet, så hadde avstanden mellom oss kun vært tre poeng. Nå er den ni. Med seks poeng å spille om hver eneste helg, så lever serien hele veien, sier Glomsaas.

Likevel tror han Ringerike vil bli hektet av i opprykkskampen dersom Bergen vinner to av to kommende helg.

— Da er det bare å si "god sommer", og stryke dem av listen, sier Glomsaas.

Ukjent press

Han er spent på hvordan laget vil takle å være i en forsvarsposisjon resten av sesongen.

— De har aldri vært i denne situasjonen før, så jeg vet ikke hvordan de vil reagere De er ikke vant med å ha dette presset på seg, sier Glomsaas, og legger til:

— Men de har jo hatt presset på seg en stund allerede, og jeg synes de har taklet det bra. Vi har lyktes veldig godt med å nullstille oss etter hver kamp, sier treneren.

- Har dere så smått begynt å fantasere om et opprykk?

— Vi skal ikke se på tabellen nå. Og om vi skulle være så uheldig at vi gjør det, så skal vi bruke den som inspirasjon. Det som skjer i klubben nå, er tross alt "drita moro".