Bergen Hockey hadde invitert til fest i Bergenshallen lørdag. "Den viktigste hockeykampen i Bergen de siste tiårene," mente trener Pål Erik Glomsaas på forhånd. Over 800 tilskuere fant veien, og de fikk se et Bergen-lag som ikke sparte på noe.

Det startet med 1–0 av Robin Syversen allerede etter ett minutt. Martin Lund la på til 2–0 før første pause, men det var i andre periode det virkelig skulle ta av for bergenserne.

Vant annenperioden 7–1

3-0, 4–0 og 5–0 kom i løpet av midtperiodens åpningsminutter. Allerede da syntes kampen avgjort, men det skulle bli langt styggere for bortelaget. Da perioden var over, var stillingen hele 9–1. Det ble også kampens sluttresultat.

— Dette var outstanding. En milepæl for oss som klubb. Jeg la vel hodet litt på blokken før kampen, men jeg kjenner guttene mine best. Det ble en fantastisk match. Dette er et lag som har spilt på seg selvtillit, samtidig som vi har arbeidsklærne på. Dette var et sterkt øyeblikk for min del. Noe sånt tar du med deg til din siste dag, sier trener Glomsaas.

- Ikke Lucia-tog

At Ringerike, et annet topplag, tapte 2–6 for Hasle/Løren, gjorde dagen bare enda bedre for Bergen. Men treneren er klar på at søndagens møte med Narvik blir tøft.

— Vi kan ikke gå i noe Lucia-tog søndag. Vi må være ydmyke for oppgaven. Søndag er denne kampen historie, sier Glomsaas.

Målscorere for Bergen var Robin Syversen (2), Martin Lund (2), Anssi Köykkä-Luopa (2), Philip Åman, Sebastian Kjos og Eirik Mørk.

Bergen ligger på annenplassen som gir kvalifiseringsspill til eliteserien. Ringerike på tredjeplass ligger fem poeng bak med én kamp mer spilt.