Under onsdagens treningsøkt på Nymark, stilte samtlige Brann-spillere til Lars Arne Nilsens disposisjon.

Vi må faktisk tilbake til begynnelsen av april for å finne sist trening en komplett A-tropp trente for fullt.

— Det er et luksusproblem. Det er bra med konkurranse, og vi har bruk for alle, sier Brann-treneren til BT.

Kantspiller skadet

Selv om alle spilte ved treningens start, måtte likevel tre spillere gi seg underveis i økten. Piotr Leciejewski, Bismar Acosta og – hold pusten – Daniel Braaten.

Leciejewski har slitt med en hoven ankel en stund. Han var lenge med på alt på onsdagstreningen, men ga seg midtveis. Kampen mot Sarpsborg står dermed fortsatt i fare.

— Jeg fikk smerter da jeg hoppet for å ta en ball. Da er det ikke nødvendig å ta noe risiko. Jeg tror jeg kan bli klar, men det er ikke alltid opp til meg, sier den polske keeperen.

USIKKER: Piotr Leciejewski sliter med en ankelskade. Det er usikkert om han rekker Sarpsborg-kampen. Foto: Lars Eivind Måseide

Branns lege, Arne Instebø, utdyper skadesituasjonen:— Leciejewski fikk smerter i ankelen igjen. Han er i bedring, men vi ser det fra dag til dag. Ankelen er ikke helt helet, men det er ikke en skade som vil holde han ute lenge. Om han spiller på søndag avhenger om han kan gå og stå på foten uten at det innvirker på prestasjonen hans.

Uaktuelt med sprøyter

- Er det aktuelt med smertestillende sprøyter, slik som tidligere i sesongen?

— Nei, det er ikke aktuelt nå. Tidligere var det en nerve som gjorde vondt, og da betydde det ingenting å gi han smertestillende. Nå er det en rift i et leddbånd, og da ønsker vi ikke å påvirke smertene, siden dette gir beskjed om hvor skadet han er, sier Instebø.

Bismar Acosta kommer også tilbake fra skade. Han trente med laget på starten av treningen, men trente deretter alternativ – angivelig for å spare seg til helgens eliteseriekamp.

Det er fortsatt usikkert om midtstopperen fra Costa Rica kan stille fra start på søndag.

— Kroppen kjennes grei. Jeg føler meg frisk og klar til å spille, men det er treneren og legen som bestemmer. Jeg tror jeg spiller på søndag, sier 29-åringen med mohikanersveisen.

Braaten: - Murring i kroppen

Trøsten får være at erstatteren, Jonas Grønner, er klar og har gjort en god figur i perioden Acosta har vært ute. Brann-legen sier en avgjørelse på Acosta vil bli tatt fredag, før avreise til Sarpsborg.

— Bismar kan bli klar til helgen, men Jonas har vært bra. Om Acosta er frisk og klar, så er han brennhet til å spille, men det er god konkurranse på stopperplassen. Det er ikke noe lag som er tatt ut enda, sier Lars Arne Nilsen.

Sistemann som måtte gi seg var noe overraskende Daniel Braaten. Han trente også alternativt, men er etter alle solemerker klar til Sarpsborg-kampen.

— Det er bare litt «murring» i kroppen. Det burde gå seg til etter hvert. Jeg spiller nok mot Sarpsborg, beroliger den aldrende driblefanten.

Alle tre usikre mot Sarpsborg

Doktor Instebø utdyper Braatens skade slik:

— Daniel hadde en liten kjenning i låret tidligere i uken. Han ble tatt ut av treningen for å ikke ta noen risiko og for å unngå at det skjer en skade.

- Er «murring» den medisinske terminologien på skaden hans?

— Nei, det er det nok ikke. Braaten har egentlig ikke en skade, men mer en muskelstramming i låret. Vi er litt redd for at han da kan bli disponert for en strekk. Nå har han fått behandling og trent alternativt, men det er vanskelig å risikoen i en slik skade.

Både Leciejewski, Acosta og Braaten regnes dermed som usikre til bortekampen mot Sarpsborg 08 på søndag.