To scoringer av Madioue Konate sørget for at Hønefoss slapp med skrekken mot Ranheim. Først utlignet Konate Ranheims ledelse med sitt første spark på ballen, deretter avgjorde han kampen helt på tampen av andre ekstraomgang.

Dermed kan Hønefoss øyne håp om fortsatt spill i eliteserien, og begynne forberedelsene til to avgjørende kamper mot Fredrikstad.

— Jeg er veldig glad for scoringene, men det seier var viktigst. Det hadde vært katastrofe om vi ikke hadde gått videre, sier tomålsscoreren.

Trener Tom Guldbrandsen var godt fornøyd med innbyttet av Konate, og ikke minst det spilleren foretok seg, men har ikke like stor tro på at det vil bli lettere mot Fredrikstad.

— I utgangspunktet tror jeg Fredrikstad er et bedre lag og vi må opp noen hakk til vi møter dem. I dag hadde vi ikke marginene med oss og hadde en del uflaks, sier Guldbrandsen.

Se målene her:

<i>Hønefoss — Ranheim: Målene</i>

Målløst til pause

Det var målløst til pause på AKA Arena etter en jevnspilt omgang der hjemmelaget hadde de klart største sjansene. Lars Lafton hadde de største og var blant annet to ganger alene med Ranheim-keeper Andreas Lindberg uten å få nettkjenning. Gjestenes største mulighet kom da Erik Hagen holdt på å klarere en corner i eget mål like før pause.

Etter hvilen startet hjemmelaget best og hadde to gode muligheter ved innbytter Tor Øyvind Hovda og Kenneth Jensen før ti minutter var spilt. Like etter brant Jo Sondre Aas en stor sjanse fra ti meters hold over Hønefoss-målet.

Effektive innbyttere

Men så kom sjokket som om mulig fikk det til å gå enda kaldere nedover ryggen på de 985 forfrosne tilskuerne på stadion. Etter 56 minutters spill stanget nemlig innbytter Robert Stene et glimrende innlegg fra Ole Kråkmo i mål, bare to minutter etter at han var kommet innpå.

Dermed ledet gjestene med litt over halvtime igjen å spille.

TRØNDER-JUBEL: Robert Stene scoret for Ranheim.

Hønefoss-trener Tom Guldbrandsen gjorde umiddelbare grep etter baklengsmålet, og satte innpå Madiou Konate med 30 minutter igjen på klokka. Spissen trengte derimot bare tre minutter før han hadde sørget for ballanse i regnskapet. Umaru Bangura slo et frispark inn bak forsvaret og der dukket Konate opp med en lang tå og lurte en passiv Lindberg i Ranheim-målet.

Store sjanser mot slutten

Hjemmelaget fikk et lite initiativ etter utligningen, men Ranheim var stadig farlige frempå. Med 15 minutter igjen å spille var igjen Aas farlig frempå for Ranheim, men også denne gang brant han en meget god mulighet fra 10-12 meter. Åtte minutter før slutt fikk Finn Johannesen en god skuddmulighet som suste utenfor. Tre minutter før slutt måtte Hønefoss-keeper Thomas Solvoll ut i full strekk for å hindre innbytter Martin Grønnings skudd i å snike seg inn ved lengste stolpe.

Ett minutt før full tid fikk Hønefoss en kjempemulighet, men Davy Angan blåste ballen over fra 15-16 meters hold.

På overtid fikk Ranheims målscorer Stene en ny stor sjanse, men denne gang reddet Solvoll mesterlig. Dermed endte det 1-1 etter 90 minutters spill og kampen gikk til ekstraomganger.

Konate avgjorde

I første ekstraomgang åpnet hjemmelaget klart best, og allerede etter fire minutter dro Alexander Dimitrijev seg fint fri og banket ballen i tverrligger bak en utspilt Lindberg i Ranheim-målet. Fem minutter senere var samme mann frempå med et nytt langskudd som også strøk tverrliggeren.

Hønefoss startet også best i den andre ekstraomgangen. Bangura prøvde skuddfoten fra 20 meters hold rett etter pausen, men ballen suste over målet. Men Ranheim-spiss Jo Sondre Aas fortsatte å jobbe og kom til en ny stor mulighet fem minutter før slutt. Alene med keeper fra spiss vinkel skjøt han utenfor.

Og da alle trodde kampen skulle gå til straffesparkkonkurranse dukket innbytter og målscorer Konate opp igjen og satte inn det avgjørende målet, mindre enn ett minutt før tiden var ute.

Konate mener Hønefoss rett og slett er for gode for å rykke ned til 1. divisjon, og har nå tro på at de kommer til å slå Fredrikstad i finalen.

— Alle vet hvilket potensial vi har her og det er viktig for både spillere, supportere og byen at vi kan fortsette i Tippeligaen. Jeg tror dette var den vanskeligste kampen fordi Fredrikstad sikkert kommer til å spille mer, og det vil gi oss flere sjanser. Vi kommer til å holde oss nå, sier han.

Spillere og tilskuere kunne slippe jubelen løs og glede seg til de avgjørende kampene mot Fredrikstad. Hønefoss møter østfoldingene på hjemmebane søndag 21. november, mens returoppgjøret går i Plankebyen torsdag 25. november.