Mot Sogndal sist helg sikret Ranheim-keeper Andreas Lindberg seg sesongens niende «Dagens Ivers». Han har vært Ranheims beste spiller gjennom hele sesongen, og vil få en særs viktig rolle i kvalikkampen mot Hønefoss.

Mer inne

– Jeg har holdt meg skadefri, og trent godt hele sesong, sier Lindberg. Han beskriver sesongen som en av sine beste så langt i karrieren.

– Men jeg har stor tro på å bli enda bedre neste år.

Den 30 år gamle svensken gir keepertrener Kjetil Høsøien mye av æren for sine gode prestasjoner.

– Kjetil vet akkurat hva som må til, han stiller krav og betyr mye for oss målmenn. I tillegg til det tekniske, har vi i år fokusert mye på styrketrening og eksplosivitet. Dette arbeidet håper jeg vi fortsetter med utover vinteren.

Blir i Ranheim

Lindberg har to år igjen av kontrakten med Ranheim, og trives godt i klubben.

– Om vi rykker opp eller ikke, blir langt fra avgjørende for min del. Jeg har ikke hørt noe fra andre klubber, og forholder meg til kontrakten med Ranheim. Alle som trener så mye som vi gjør, vil gjerne oppover, men det har ingen hast. Skulle det dukke opp et tilbud, tar vi det når det kommer, og bruker ikke energi på det nå. Jeg kan fortsatt utvikle meg mye her i klubben.

Ikke favoritter

– Som prestasjonsgruppe er vi veldig flinke til ikke å summere så ofte, men heller se fremover. Leter etter områder vi kan forbedre og så jobbe med det.

Søndag spiller Ranheim første kamp på veien mot eliteseriespill neste sesong, borte mot Hønefoss.

– Vi vet utmerket godt hva som gjelder på søndag, alle må opp på maks prestasjon.

– Greier vi det, er det opp til Hønefoss å vise oss hva de er gode for. Det er inspirerende å spille slike kamper, jeg har merket det på trening, både spillergruppa og omgivelsene er fulle av energi. Tenningen blir bare høyere og høyere etter hvert som vi nærmer oss, avslutter keeperkjempen.