TRONDHEIM (adressa.no): En gjentakende årsak til konflikt de siste årene er Petter Northugs ønske om å ha med private hjelpere når han konkurrerer for det norske landslaget. Dette kan bli et stridstema også i år.

— Jeg har ganske klare tanker om hva jeg mener om dette, men jeg vil ikke kommentere det før vi har gjennomført møtet med Petter, sier landslagssjef Vidar Løfshus til adressa.no.

Krever direkte kommunikasjon

Adresseavisen meldte tirsdag at Løfshus i forkant av verdenscupåpningen skal gjennomføre et møte med Petter Northug, trener Stig Rune Kveen, sportslig leder Ole Thonstad og manager Are Sørum Langås.

Der skal blant annet kritikken som ble rettet mot skiforbundet fra Petter Northug i boka «Northug - en familiehistorie» diskuteres. Løfshus er klar på at kommunikasjonen fremover skal skje direkte og ikke i bokform.

Bruken av private hjelpere under verdenscuprenn og mesterskap blir trolig også tema når Northug og landslagssjefen skal samles.

Skapte problemer i Sotsji

Under Sotsji-OL måtte skistjernen bruke flere timer i et gondolsete for å få behandling fra sin terapeut Svein Torp, som ikke slapp inn i deltagerlandsbyen. I god tid før mesterskapet ble det klart at hans hjelpere ikke fikk adgang. Derfor bosatte Northugs nærmeste støttespillere seg rundt tusen høydemeter nedenfor skistadion og OL-landsbyen.

Løfshus avviste ønsket om private hjelpere i OL-leiren på denne måten til Adresseavisen en måneds tid før OL:

— Den døra er solid låst med hengelås. Vi har tatt ut en tropp med komplementær kompetanse. Innenfor det er vi godt dekket.

Northugs nærmeste støttespillere denne sesongen er trener Stig Rune Kveen, lege Are Løset, massør Katja Hansen og kiropraktorene Tom Magne Jonassen og Haraldur Arnason.

Taust fra Northug-leiren

Trener Stig Rune Kveen vil ikke si så mye om saken.

— Vi får se på hvordan min rolle blir til vinteren. Jeg tror samarbeidet med skiforbundet skal gå bra.

— Dette er ikke noe vi har diskutert foreløpig, sier Northugs manager Are Sørum Langås.

Petter Northug trener fortsatt hjemme i Trøndelag. Neste helg starter sesongen med nasjonal åpning på Beitostølen. Helga etter innledes verdenscupen i finske Kuusamo.