De er så gode at norsk VM-deltagelse kan ryke.

— Slovenia er bedre enn Kroatia, sier landslagssjef Christian Berge – og det høres ikke bra ut. Norge røk med hele syv mål mot Kroatia i OL-kvalifiseringen i Herning i april, etter å ha slått samme lag 34-31 i EM.

- Jeg har det ikke for vane å snakke opp motstanderen, men Slovenia har klasse. De er mer uforutsigbare enn Kroatia med sine mange forsvarsformasjoner, har de samme ballspillerne, spiller mye til strek, men er ikke så fysisk sterke som Kroatia. Det tar de igjen på sine forsvarsvariasjoner , sier landslagssjefen, som får fullt lag mot Hviterussland i Follo tirsdag kveld.

Slovenia har blant annet kvalifisert seg for OL i Rio. Foto: NTB Scanpix

Ungguttene som fikk sjansen i Spektrum lørdag da Norge vant 36-32 over Hviterussland må nå vike plassen for Kent Robin Tønnesen, Christoffer Rambo, Ole Erevik og Thomas Kristensen.

Bytter høyreback

I OL-kvalifiseringen satt Kent Robin Tønnesen som tilskuer etter å ha pådratt seg en strekk i leggen. Harald Reinkind var derimot med. Nå er rollene byttet om. Reinkind skal opereres i hånden, mens Tønnesen er tilbake i laget.

— Jeg var i gang igjen etter tre og en halv ukes pause. Etter den har vi (Füchse Berlin) spilt seks kamper, og jeg har fått med meg alle. Jeg fikk trent godt i skadeperioden og føler ikke at jeg har mistet noe, sier den venstrehendte skytteren som var en av Norges beste i EM i januar.

Etter den siste testen mot hviterusserne, reiser håndballgutta til Slovenia torsdag. kampen spilles lørdag, med returmøte i Stavanger onsdag 15. Kampen starter klokken 19, og sendes på MAX.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: