NADDERUD: Stabæk fikk en lovende start med scoring etter bare minuttet på Nadderud, men Odd svarte og snudde kampen til sin favør.

Det lover ikke godt for et Stabæk i poengnød, som nå bare har vunnet én av de første åtte kamper i årets sesong. På samme tidspunkt i fjor hadde de 19 poeng, ledet av Bob Bradley. Nå står laget med fire.

— Jeg er ikke bekymret for å sammenligne meg selv med Bob. Det har vært store endringer i laget. Fire poeng på åtte kamper er ikke det vi ønsket, men hvis vi ser på hva vi leverte i dag, vil jeg heller konsentrere meg om det, sier Billy McKinlay.

Han virket positiv, til tross for at laget nettopp hadde tapt 2-1 på hjemmebane.

— Igjen kommer vi fra en kamp uten poeng når vi kanskje skulle vunnet den. Jeg er sikker på at om vi viser den samme gløden, energien og kvaliteten som vi gjorde i kveld, så vil det bli poeng, sier han.

Pangstart

Stabæk fikk en pangstart mot Odd på Nadderud stadion. Etter bare to minutter tok hjemmelaget føringen ved Agon Mehmeti. Lagkamerat Moussa Njie satte Odd-keeper Sondre Rossbach ut av spill, og la ballen til en Mehmeti som enkelt kunne dunke ballen i åpent mål.

Men det gikk ikke lenge før Odd svarte.

Først med en kjempesjanse. Så, bare et par minutter etter Stabæk-scoringen, satte Fredrik Nordkvelle ballen i mål til utlikning for gjestene fra Skien. Det var Olivier Occean, som hadde sjansen i forkant, som la ballen inn foran mål, der Nordkvelle dro av en Stabæk-forsvarer og satte ballen i nettet bak keeper Mande Sayouba.

Sjanserikt

Så roet det seg, iallfall for en liten stund, på Nadderud. Men det var tydelig at det var to lag som ville noe, kampen var jevnspilt og begge lag viste gode tendenser framover. Bare det siste lille manglet.

Nærmest kom Moussa Njie etter 25 spilte minutter, men Oslo-gutten løp fikk aldri kontroll på ballen etter innlegget fra Mehmeti.

Odd tok et lite grep om kampen, men det var Stabæk som hadde en ny, stor sjanse. Denne gangen også med Njie i sentrum, men skuddet snek seg utenfor stolpen.

Men fem minutter før pause satt den i feil ende for Stabæk. Denne gangen var det Bentley som satte ballen bak Sayouba i Stabæk-målet med et lekkert frispark fra 18 meter.

Dermed gikk Odd til pause med en ledelse på Nadderud.

Snytt for straffe?

Minuttene etter hvilen ble ikke like forrykende som de tre fra start, men som før pause fikk vi se to angrepsvillige lag.

Få minutter etter pause var det Ernest Asante som var nærmest for Stabæk med et frekt skudd fra distanse. Men ballen strøk over.

Ellers var det Odd som styrte det meste, men Stabæk kviknet etter hvert til.

De blå var igjen utrolig nærme etter 55 minutter. Denne gangen ved et skudd signert Nicolai Næss, der Rossbach måtte ut i full strekk. Ballen falt tilsynelatende ned i hånden på Steffen Hagen, men Ken Henry Johnsen vinket spillet videre, til tross for protester fra hjemmelaget.

Plutselig var de blå virkelig frempå, og etter 75 minutter viste Mehmeti seg fram igjen. Men forsøket fra skrått hold gikk også denne gangen utenfor.

Men flere mål ble det ikke på Nadderud. Dermed må Stabæk ut på poengjakt igjen til helgen, og møter tøff motstand i Rosenborg på Lerkendal.