— Nå har jeg det utrolig bra.

Det sier Lars-Jørgen Salvesen noen minutter etter at han reddet et fullt fortjent poeng for Start hjemme mot Strømsgodset.

To minutter før slutt fikk han stå helt alene og hamre inn 2-2, etter at Start hadde gitt bort to altfor enkle mål. Å beskrive den følelsen er veldig enkel:

- Det er utrolig deilig. Det er en stund siden jeg har scoret, så nå var det på tide, sier Salvesen til Fædrelandsvennen.

— Det var nesten dumt av meg å feire. Jeg skulle bare tatt ballen og løpt tilbake for å jage enda et mål. Men jeg ble så glad, sier Salvesen.

— Føler meg piggHan måtte se store deler av kampen fra benken, men kom inn med kvarteret igjen å spille, da Start jaktet utlikningsmål. Det ble jo greit betalt.

— Jeg har fått en del gode opplevelser i det siste. Jeg fikk starte mot Vålerenga, og følte jeg gjorde det bra. Jeg føler meg pigg, sier Salvesen, som er blitt en publikumsfavoritt.

Start har slitt med scoringer generelt, og scoringer fra spissplass spesielt, denne sesongen. Søndag startet Chidie Nwakali på topp, nigerianeren som i utgangspunktet er midtbanespiller. Med Uduak Idemokon ute med skade virker Steinar Pedersen å slite med å finne et klart førstevalg på topp. Lasse Sigurdsen har startet et par kamper uten å imponere. Nå vil Salvesen kapre spissplassen.

— Selvfølgelig. Men det er en konkurransesituasjon. Men å komme inn og score er jo positivt, sier en god fornøyd Salvesen.

Lars-Jørgen Salvesen strålende fornøyd etter å ha satt inn 2-2 mot Strømsgodset. Foto: NTB Scanpix

Det åpnet veldig bra for Start, som virket mye friskere enn på lenge. Steinar Pedersen hadde lurt alle med laguttaket. På papiret sto Ajer oppført som spiss, men ute på matta var det Chidie Nwakali som spilte helt på topp for Start. — Vi har Uduak ute, og da er det veldig bra at andre kommer inn og tar ansvar, sier Start-trener Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen etter kampen.

— Er dette det beste dere har levert offensivt så langt i år?

— Ja, det synes jeg så absolutt. Gutta skal ha honnør. Den defensive delen er også bra, selv om vi slipper inn to altfor lette mål, sier Pedersen.

Pedersens gutter så giftigere ut enn de har gjort i mange kamper, og fikk en god mulighet ved Sandnes etter halvspilt første omgang. I forkant av sjansen ville Start ha straffe etter hands på Storflor, men dommer Trygve Kjensli sa nei.

SE START-MAGASINET:

— Svakt av Opdal

Like etter headet Marcus Pedersen i stolpen. Da sto det 5-1 til Start i avslutninger.

Men like før pause, i det alle på Sør Arena var fornøyd med 0-0 og klar for en kaffe fra kiosken, smalt det fra Godset. Storflor herjet med Tapio Heikkilä, og bøyde ballen vakkert over Håkon Opdal. Det må dog gå an å stille spørsmål ved keeperspillet.

— Svakt av Opdal, bør være keepermat, meldte fotballekspert Morten Langli på Twitter.

— Fryktelig irriterende, mente Steinar Pedersen om baklengsmålet rett før pause.

Men Start skulle svare etter pause.

Sandnes utliknet

Espen Børufsen fikk stå helt alene og slå innlegg. Innlegget traff Robert Sandnes, som hadde kriget seg i posisjon. Skliende satte han ballen bak en utspilt Bugge Pettersen i Godset-målet.

Start tok kontroll, og Nwakali fikk en god sjanse som fikk frem det beste i Bugge Pettersen. Like etterpå skulle det smelle i den andre enden.

Tokmac Nguen fikk ballen etter en svak ballmist av De John. Heikkilä ble noe passiv 1-mot-1 og Nguen fikk akkurat den plassen han trengte. Skuddet gikk i lengste hjørnet utakbart for Håkon Opdal.

Steinar Pedersen satte inn Daniel Aase i jakten på utlikningen, og Start fikk satt et visst trykk mot Godset-målet.

Og 88 minutter inn i kampen kom belønningen: Lars-Jørgen Salvesen fikk plutselig all tid i verden. Fra sju meter banket han ballen i mål bak Bugge Pettersen. Til ellevill jubel fra de fremmøtte.

Start trykket på for tre mål og poeng, men det endte 2-2, etter sen scoring fra Lars-Jørgen Salvesen.