Alexis Sanchez fikk en god kos av lagkamerat Theo Walcott etter chilenerens andre scoring. Foto: Reuters

— Fantastisk å se på, var Stabæk-trener Bob Bradleys dom i TV 2s Premier League-studio i pausen.

For Arsenal var fantastiske å se på. Hjemmelaget gikk ut av startblokkene med en kraft og hurtighet som ingen hadde forventet, minst av alle Louis van Gaal og Manchester United.

Det tok seks minutter før dagens første mål kom. Etter å ha dominert fullstendig de første minuttene, satt pasningsspillet perfekt. Aaron Ramsey spilte fri Mezut Özil som kom seg ned til dødlinja. Foran mål fant han Alexis Sánchez som hadde ristet av seg både forsvarsspillere og keeper David de Gea. Med en lekker hælflikk satte han inn ledelse for Arsenal.

Det var bare starten.

— Vi ville gjøre dette for fansen. Det var utrolige 25 minutter. Det var noe av den beste fotballen jeg har vært involvert i, sa Theo Walcott i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

— Jeg synes dette er det verste vi har spilt under meg, for vi klarte ikke å yte som vanlig. Arsenal var mye bedre enn oss. Man må vinne dueller og andreballer, så jeg tror vi må analysere dette veldig grundig, sier United-manager Louis van Gaal etter kampen.

Kanon fra Sanchez

Minuttet etter at Sánchez hadde flikket inn 1-0, lå 2-0 i nettet. Chileneren vartet opp med en ny hælflikk som endte opp hos Özil. Özil fant Walcott, som igjen fant tyskeren. På direkten bredsidet han vakkert inn 2-0.

Arsenal dominerte fullstendig, og bortelaget fant ikke ut hvordan de skulle stoppet Wengers gutter. Arsenals pasningsspill var nydelig å se på, og spesielt Santi Cazorla fikk lov til å styre mye av spillet.— Kvaliteten på angrepsspillet er noe av det bedre vi får se i Premier League, sa TV 2-ekspert Petter Myhre i pausen av kampen.

Dobbelbytte til pause

Kvaliteten på Sánchez' andre mål var heller ikke dårlig. 20 minutter var spilt da han dro seg inn i banen, forbi Matteo Darmian, før han hamret ballen i krysset med en helt vanvittig kraft. 3-0, og United var sjokkerte.

Bortelagets eneste sjanse før pause kom fra Anthony Martial, men Petr Chech dro fram en strålende redning.

Van Gaal så at det måtte endringer til, og satte på både Marouane Fellaini og Antonio Valencia.

Etter pause kom United mer med, og hadde mye ball, uten at det resulterte i store sjanser. Arsenal hadde få problemer med å forsvare seg før Bastian Schweinsteiger plutselig var alene med Cech etter 68 minutter. Tyskeren fikk et litt dårlig medtak som gjorde at Arsenals keeper fikk hanskene på ballen først.

Men hjemmelaget i rødt var i realiteten aldri truet. Manchester United klarte ikke skape stort mot et Arsenal-forsvar som hadde bestemt seg for å holde tett.

Arsenal tapte mot Olympiakos i midtuka, og Arsenal-trener Arsene Wenger tror det handler om innstilling.

— Vi må ikke glemme at vi scoret fem mot Leicester sist. Vi er i god form i ligaen, men vi tapte onsdag. Det handler om fokus, og i Premier League er vi på tå og vet at hver kamp er vanskelig. Det vil ikke være et problem mot Bayern, men det var det mot Olympiakos, sa Arsenal-trener Arsene Wenger etter kampen.

Kampens store spiller ble byttet av ti minutter før slutt, til øredøvende applaus fra hjemmefansen. Vel fortjent etter å ha scoret fem mål på to kamper. Dermed er Alexis Sánchez og Arsenal oppe på andreplass i Premier League, på samme poengsum som Manchester United, etter en kamp som kunne endt med styggere siffer for Louis van Gaals gutter.