EVERTON-LIVERPOOL 1-1

I forkant ble det av mange sett på som kampen som kunne avgjøre Brendan Rodgers' fremtid som Liverpool-sjef.

Etter et tidlig ledermål skaffet av nykommeren Danny Ings, rant imidlertid det hele ut i sanden for Rodgers.

For etter at Romelu Lukaku utlignet like før pause, var det Everton som var nærmest seieren.

Det endte uansett 1-1. Dermed har ikke Everton slått Liverpool på ti seriekamper — siden 17. oktober 2010. Det er første gang Everton har spilt så mange ligakamper mot Liverpool uten å vinne siden 1984, ifølge Opta.

Rodgers: — Spillerne svarte

— Spillernes motivasjon var veldig høy da vi dro hit. Vi vet at vi forbedrer oss for hver kamp. Vi kan fortsatt forbedre oss i pasningsspillet, sier Brendan Rodgers til Sky Sports, ifølge BBC.

Liverpool er nå på 10. plass i Premier League. Rodgers mener kampen mot Everton viser at spillerne støtter ham.

— Det er ikke noe press på meg. Min bekymring er laget, og du har sett et svar på hva de føler, sier Rodgers.

Romelu Lukaku var mye involvert i søndagens rivaloppgjør. Han scoret utligningsmålet, og var også involvert i en amper konflikt med Liverpool-stopper Mamadou Sakho.

— Vi fortjente å vinne i dag, vi kontrollerte kampen. Mignolet gjorde noen gode redninger og vi skulle ha vært flinkere til å bevare roen med ballen, sier Lukaku.

Fantomredninger fra Mignolet

Det 225. Merseyside-derbyet fulgte en god, gammel oppskrift allerede fra starten av. Kampen hadde temperatur - og flust med målsjanser.

Her jubler Romelu Lukaku over sin 1-1-scoring. Målet var Lukakus tredje på 80 Premier League-minutter, siden han scoret to mot West Bromwich mandag. Foto: REUTERS

Liverpools James Milner skjøt i stolpen etter 25 minutter, men Everton var aller farligst. Brendan Rodgers kunne prise seg lykkelig for at han hadde Simon Mignolet i mål.Først reddet han glimrende etter en Steven Naysmith-heading, før han like etter stoppet et godt skudd fra James McCarthy.

Liverpool kunne puste lettet ut. Like etter kunne de juble. Milners corner var presis, og på bakerste stolpe sto nysigneringen Danny Ings og headet bortelaget i ledelsen.

Liverpool virket imidlertid rufsete bakover, og det mønsteret gjentok seg like før pause. Både Emre Can og Martin Skrtel mislyktes med å klarere ballen — og da var Romelu Lukaku nådeløs. Everton-spissen kontrollerte ballen med én touch, før han hamret ballen i nettet.

Fikk du med deg dette? Søndag ble sesongens første manager-exit i Premier League et faktum.

- Fungerer ikke i det hele tatt

I starten av omgang var ikke de store målsjansene like hyppige. Det gikk imidlertid fort frem og tilbake, og det var Everton som virket mest truende, anført av en god Ross Barkley.

21-åringen er født og oppvokst i Liverpool, som den eneste på banen, og ga prov på det med glødende engasjement kampen gjennom. Etter 66 minutter var han nær å få Goodison Park til å gå av hengslene, men langskuddet gikk i stedet like utenfor stengene.Brendan Rodgers erstattet Danny Ings med Adam Lallana kvarteret før slutt, men bortelaget slet stort sett med å få ballen frem til angrepsspillerne, først og fremst Daniel Sturridge, som var usynlig gjennom flesteparten av de 90 minuttene.

— Liverpools midtbane fungerer stort sett ikke i det hele tatt. Ingen alternativer i det hele tatt til å bygge opp bakfra, så ingen tilførsel til angrepet, vurderte The Times-journalist Rory Smith på sin Twitter-konto.

Neil Lennon, tidligere Celtic-manager og nåværende Bolton-manager, valgte imidlertid å fremheve Evertons midtbane, og roste James McCarthy og Gareth Barry i BBCs livestudio.

Lagenes angrepsspillere fikk imidlertid ikke markert seg stort mot slutten, og dermed ebbet det hele ut i et uavgjortresultat - for tredje gang på rad i serieoppgjør mellom lagene.