Det greieste svaret på slike spørsmål er gjerne: Sånn er fotball. Det er som regel et godt svar.

Men Molde-treneren kommer sikkert til å grave dypere i denne kampen enn å fastslå at Molde hadde de fleste sjansene og var uheldige som ikke tok poeng, mens Odd hadde flaksen på sin side.

Da vil han kanskje komme til at Molde kan risikere flere slike nederlag, muligens fordi de ikke har gode nok spisser.

Aftenpostens sportskommentator Ola Bernhus.

Med Chukwu borte og med Gulbrandsen og Bakenga skadd, skulle Ola Kamara og Sander Svendsen være spissduo. Kamara var på farten og ville mye, men var centimetre unna flere ganger. Svendsen klarte ikke å gjøre seg såpass synlig at han kunne true Odd-laget. Det virket tamt.Dermed gikk det slik at Odd, i store perioder med hele laget sysselsatt foran eget mål, karret seg igjennom kampen nesten uten baklengsmål.

Bare 41 år

Mens Frode Johnsen, dette måtte jo være han, sendte Odd foran. Plutselig sto han der ballen falt ned etter duellspill i feltet, og han har vært med lenge nok til å tenke teknikk og ikke scoring i skuddsekundet.

Dret var mye å lære av det skuddet.

Ellers hadde ikke Odd mye å lære bort denne gangen – om vi da ser bort fra den nevnte dugnaden inne i eget felt.

Derfor var det skuffende å se at Molde ikke klarte å kontrollere kampen. De lot hele første omgangen forsvinne i manglende aggressivitet og liten vilje til å røre rundt i Odd-forsvaret. Odd fikk det lett.

Så skjedde det noe

Etter hvert som Molde fikk fart på ballen og bena etter pause ble Odd-forsvaret for hullete, og det var mer enn riktig at Molde utliknet. Og det var fjorårets toppscorer, Mohamed Elyounoussi, som ordnet målet. Han blir nok lagets hvasseste våpen i år også.

Men klarte Molde å holde på poenget? Nei, svakt forsvarsspill ute på banen ga Odd en corner, og svakt markeringsspill foran eget mål ga Odd seiersmålet da Ole Jørgen Halvorsen headet corneren i mål..

Så Molde har ingenting å skylde på.

Mot en så defensiv og svak motstander og med så stort spillemessig overtak, skal gullfavoritten klare å vinne. Ganske klart også. På hjemmebane. I serieåpningen.

Men så må vi samtidig huske at dette bare var den første kampen. Molde er fortsatt gullkandidat.