Casper Ruud slo seg fredag fram til finale i Futures-turneringen Norwegian Open med 6-3, 7-6 (7-5) over østerrikeren Lucas Miedler.

Dermed kan han lørdag avslutte sesongen sin med en tittel på hjemmebane. Poengene han sikret seg fredag gjør også at han nå er sikret deltakelse i kvalifiseringen til Australian Open i januar.

Tidligere i år har Ruud vunnet en Challenger-turnering, som er nivået over Futures-turneringer, og debutert på selve ATP-touren. Lørdag spiller han sin sjuende finale for året, men den første på hjemmebane.

– Det blir gøy. Det blir annerledes. Det er første gang med norsk publikum i ryggen, og jeg gleder meg over det. Det er gøy å ha støtte og gøy når jeg får applaus etter gode poeng. Jeg håper det kommer mange på finalen, sa Ruud tilTennis-Norge.

Miedler spiller turnering innendørs på Hasle for tredje uke på rad, og var i finalen i de to første. Han er blitt godt vant til hardcourtunderlaget, mens Ruud det meste av året har spilt på grus.

Har du lest denne?

Avgjorde

Den toppseedede norske 17-åringen gjorde likevel greit unna første sett mot sin femteseedede motstander og vant det i løpet av 38 minutter.

I annet sett bød Miedler på atskillig tøffere motstand, og spillerne fulgte hverandre game for game til 6-6. Dermed måtte settet avgjøres i tiebreak.

Der skaffet Ruud seg overtaket ved å vinne de to første poengene, og motstanderen kom aldri à jour. Ruud ledet både 3-1 og 5-2 før han skaffet seg matchball på 6-4 i egen serve.

Miedler avverget den, men Ruud vant den neste og kunne juble for finaleplass etter en kamp som varte drøyt halvannen time.

Kontroll

– Det var jevnt, spesielt i 2. sett, men jeg føler at jeg hadde relativt god kontroll, sa Ruud.

I finalen lørdag møter han 2.-seedede Gianluigi Quinzi fra Italia, som i forrige ukes turnering i Oslo tapte finalen for Miedler. Quinzi vant fredag 7-5, 6-2 over Dragos Nicolae Madaras.

Quinzi har som Ruud vært rangert som verdens beste junior og vant blant annet juniorklassen i Wimbledon. Nå er 20-åringen på vei opp igjen etter problemer med skader og dårlig trenervalg.

– Jeg så litt opp til ham da han var junior og jeg var på vei opp, men jeg har aldri spilt mot ham, sa Ruud.

Tidligere i turneringen har Ruud slått svenske Eric Samuelson, britiske Joshua Paris og svenske Patrik Rosenholm. Han er nummer 233 på ATP-rankingen og dermed klart høyest rangert av spillerne i turneringen i Oslo. (©NTB)