Casper Ruud er klar for semifinalen i Futures-turneringen på hjemmebane. Svenske Patrik Rosenholm ble slått 7-5, 6-3 i løpet av en time og 31 minutter.

Ruud har i tur og orden slått ut svensken Eric Samuelson, briten Joshua Paris og nå Rosenholm. De to første kom seg inn i turneringen via kvalifisering, mens torsdagens motstander var sjuendeseedet.

Ruud måtte ha tre sett mot Paris. Ellers har han avgjort i to strake sett. Torsdag var Patrik Rosenholm nær ved å bryte Ruuds serve i det aller første gamet, men etter at svensken hadde fordel, kom Ruud sterkt tilbake og vant de to siste poengene. Deretter fulgte de to spillerne hverandre til 5-5 før Ruud avgjorde og vant settet 7-5. I 2. sett var nordmannen ikke like presset. Han gikk opp til 4-3, og deretter var svensken sjanseløs.

I semifinalen møter Casper Ruud den femteseedede østerrikeren Lucas Miedler. Den andre semifinalen går mellom svenske Dragos Nicolae Madras, som er useedet, og italieneren Gianluigi Quinzi. Han er seedet på annenplass bak Casper Ruud. (©NTB)