KONTIOLAHTI: Onsdag skal Fossum-løperen ut i de finske skoger på 15 kilometeren.

Distansen hvor det ikke gås strafferunder, men blir ett tilleggsminutt for hver bom. Sist hun gikk den samme distansen fikk hun seg en skikkelig nedtur. Hun gikk inn til en 36. plass på sin egen hjemmebane i Kollen og gråt av skuffelse.

  • Du er jo ikke forberedt på å ta alt maset med blant annet mediene. Det er uvant å være nødt til å forklare seg, selv om du har gjort et bra skirenn. Men er det ikke det slike ting som gjør meg sterkere?

Hun stiller spørsmålet og vet svaret et døgn før neste VM-øvelse i Kontiolahti.

Tenker ikke mer på det

Etter at Tora Berger la opp har alt fokus vært på Eckhoff. Tidligere kunne de andre skiskytterjentene gjemme seg litt bort i skyggen av den ubestridte eneren. Denne sesongen har Tiril Eckhoff båret den tyngste børen for skiskytterjentene. Det ble ikke bedre av at hun vant sesongens andre renn. Det skapte forventninger om sterke plasseringer i alle renn. Til slutt sa det stopp, men det som skjedde i Kollen har hun nå lagt bak seg.

  • På en måte rant det litt over for meg da. Men samtidig synes jeg at jeg er kommet bra tilbake etter det som skjedde. Derfor er det ingen vits å tenke mer på det. Jeg blir i hvert fall ingen bedre skiskytter av å tenke på det, sier hun.

- Synes du det er urettferdig at nettopp du får et slikt press på deg?

  • Nei det vil jeg ikke si. Vi er jo norske utøvere og det forventes at man skal gjøre det bra. Men skiskyting er en veldig interessant sport. Du må gå deg opp mange plasser og du kan gå deg ned mange plasser. Du må være på i hodet for å gjøre det bra. Det er kanskje det viktigste i skiskyting. Det hjelper ikke å gå fort når du bommer, sier hun.

Vanskelige forhold

Lørdag gikk hun inn til en noe skuffende 19. plass på VM-sprinten i Kontiolahti. Tre bom på stående ødela mye, men vindforholdene var vanskelige og mange bommet. På grunn av snøværet som kom denne ettermiddagen hadde hun vanskeligere forhold enn de som gikk senere. Eckhoff gikk ut med startnummer 3 og ville hatt gode forhold, hadde det ikke vært for snøværet.

  • Det var kjipt, men sånn er nå verden en gang. Noen ganger har du forholdene med deg og noen ganger har du de mot deg.

Lyst på medalje

Den 19.-plassen ødela også for mulighetene til en topplassering på jaktstarten dagen etter. Det er ikke 19.-plasser hun drømmer om foran dagens løp. Hun mener at det er mulig å ta medalje.

  • Hvis jeg får alle blinkene ned, så har jeg gode muligheter, sier hun.

Norge stiller med følgende lag på 15 kilometeren: Tiril Eckhoff, Synnøve Solemdal, Marte Olsbu og Fanny Welle-Strand Horn.