Flere store britiske fotballstjener er blant spillerne som risikerer store økonomiske tap på totalt 100 millioner pund, rundt 1,3 milliarder kroner etter dagens kurs, etter å ha investert i filmprosjekter og eiendom. Noen av dem risikerer også å bli slått konkurs. Det skriver The Telegraph.

Det var Sunday Times som først omtalte saken.

Personlig konkurs

De over 100 fotballspillerne skal ha investert via selskapet Kingsbridge Asset Management. Selskapets eiere, David McKee and Kevin McMenamin, skal ha fått kommisjoner for rundt 65 millioner kroner på investeringene og flere av eks-spillerne skal også ha havnet i problemer med skattevesenet grunnet investeringene.

Rio Ferdinand, Martin Keown, Andy Cole, Robbie Savage, Kevin Campbell og Danny Murphy er noen av spillerne i den store gruppen som nå risikerer store tap økonomisk.

Tidligere storscorer Kevin Campbell skal ha tapt rundt 90 millioner kroner og risikerer personlig konkurs.

— Når jeg ser papirarbeidet, så er det forferdelig, sier han til Sunday Times.

— Jeg er ingen bitter person, men 90 millioner er mye penger.

- Føler seg lurt

Noen av spillerne hevder de er ofre for villendende reklame av investeringsprosjektene. Blant dem er tidligere Liverpool-spiller Danny Muprhy og tidligere Everton- og Blackburn-forsvarer Craig Short.

— Dette var investeringer for mine barns fremtid. Jeg tror over 100 tidligere spillere er rammet av dette. De føler seg lurt og er sinte og flaue. Dette er galt. Virkelig galt, sier Short om saken.

En annen av de rammede spillerne, Martin Keown, har engasjert sine advokater.

En talsmann for McKee og McMenamin nekter for at selskapet har gjort noe galt og sier at selskapets klienter alltid ble informert om risikoen ved investeringene.