KFUM-Tromsdalen 2-1

Det ble 1-2-tap, og med det er TUILs opprykshåp så å si knust. Med fem poeng opp til serieleder KFUM ser det mildt sagt vrient ut med to kamper igjen å spille.

— Det er tøft akkurat nå. Vi var bedre enn dem, ga det vi hadde, men i dag ble det ikke mer enn et tap, sier en skuffet Gaute Helstrup.

Tapet betyr at det også blir 2.-divisjonsspill neste sesong, hvis ikke TUIL på mirakuløst vis får alle resultater med seg de siste to rundene.

Keeperblemme

Etter en jevn start tok hjemmelaget ledelsen ved Dennis Obeng, som satte inn sitt 16. mål for sesongen. Erled Skaga kom rundt på høyre og slo ut til Obeng som trillet inn 1-0. Det betydde at TUIL måtte stupe i angrep, og Gaute Helstrup satte inn midtstopper Eirik Bertheussen som spiss i pausen. Det klarte de ikke å utnytte, for det var Sindre Ek som scoret omgangens første mål fem minutter før slutt.

Eirik Sørensen var ute på 40 meter og skulle klarere, men bommet. Ballen gikk rett til Ek, som kunne trille ballen i det åpne målet.

— Det er sånt som skjer. Eirik er offensiv, men noen ganger går det feil, sier Helstrup.

Offside og straffe

Da virket håpet å være helt ute, men TUIL manet fram en sluttspurt. Sekunder inn på overtid skjøt Tomas Kristoffersen fra langt hold.

Etter det ble TUIL trolig snytt for straffe da Bertehussen gikk i bakken i boksen.

— Vi skal ha straffe. I tillegg reagerer jeg på målet som annulleres for offside. Det virker som han startet bak hele forsvarsfireren. Det kan godt være jeg bommer, men da blir jeg overrasket.

— Det er ofte sånne situasjoner i slike kamper. Jeg synes vi gjør en ærlig innsats utpå her, skryter Helstrup.