STAVANGER (Aftenbladet): Etter nesten et døgn på reisefot ankom newzealanderen Stavanger fredag kveld. Helgen brukte han til å omstille seg, men mandag formiddag var han fortsatt døgnvill.

— Jeg våknet klokken 03.00 i natt, så jeg har ikke helt omstilt meg. Det er 12 timers tidsforskjell så det tar sikkert litt tid, sier Baker til Aftenbladet.

Trener ut januar

18-åringen deltok på halve Viking-treningen. Klubben ønsker at han skal få tid til å omstille seg skikkelig før han slippes helt løs.

Baker skal trene med Viking fram til 31. januar. Innen den tid håper han å ha spilt seg til en kontrakt med klubben.

— Det er målet mitt. Jeg vet at den norske ligaen holder et bra nivå og det ville vært veldig bra for meg å få kontrakt her, sier Baker.

At Norge ligger på andre siden av der familie og venner bor, bekymrer ikke unggutten.

— Nei, jeg er villig til å ofre alt for å få en kontrakt med Viking. Inntrykket mitt av klubben er veldig godt. Det er litt kaldt i Norge, men det skal jeg nok fort bli vant til, sier han.

Viste seg frem for Celtic

Baker er heller ingen førstereisende. I løpet av sin korte karriere har han vært på prøvespill hos både Swansea og Celtic.

Begge klubbene ønsket å signere ham, men Baker fikk ikke arbeidstillatelse.

Da han var i Skottland var Neil Lennon Celtic-manager. Den irske manageren har i dag ansvaret for Bolton. Også der forsøkte han å signere Baker, men igjen ble overgangen stoppet av arbeidstillatelsen.

— Det var tøft å få den beskjeden når så store klubber ønsket å signere meg. Heldigvis skal det være enklere å få arbeidstillatelse i Norge. Derfor håper jeg alt går bra under prøvespillett, sier Baker.

I Swansea var han fire ganger på 14-dagers treningsopphold.

— Det var en stor opplevelse å få trene sammen med forbilder som Michu og Wilfried Bony. Jeg lærte masse av dem, avslutter Baker.

Spissen er for tiden kontraktløs og vil derfor ikke koste Viking noen overgangssum om klubben ønsker å signere ham.