NM-stafetten har tradisjonelt sett vært en øvelse der familierelasjoner henger høyt, og søndagens utgave ble intet unntak, da Øyre Slind-søstrene sikret gullet for Oppdal.

Øyre Slind-familien var langt fra den eneste som var godt representert i NM-løypene på Røros.

Da 53 år gamle Grete Ingeborg Nykkelmo kom i mål, ble hun tatt imot av ektemannen, den tidligere olympiske mesteren og nåværende FIS-toppen Vegard Ulvang (51).

— Jeg har ei sprek kjerring, utbrøt Vegard Ulvang, med henvisning til sin kone, som var ankerkvinne for Kjelsås 2.

Datteren gikk også

Parets datter Nora Ulvang (17) gikk også søndag, for Kjelsås' førstelag. Men mens det hele tiden var planen at 17-åringen, som er en av Norges beste i sin årklasse, skulle gå, var morens deltakelse langt mer improvisert.

SUPERVETERAN: Grete Ingeborg Nykkelmo gikk for Kjelsås. Foto: Glen Musk

— Jeg fikk beskjed om å gå stafetten på frokosten i dag klokken syv. Da ble det fort slutt på spisingen, sier Grete Ingeborg Nykkelmo til Aftenposten.Nykkelmo har også en fortid som landslagsløper. I landslagsårene gikk hun for Selbu. Senere ble hun skiskytter, men de siste årene har hun vært mosjonist.

— De siste årene har jeg alltid sagt at jeg kan være reserve, men jeg har aldri trodd at de skulle få bruk for meg. Men så ble det så mange syke, og den siste trakk seg i morges. Jeg hadde med ski og drakt i bilen, så det var bare å kaste seg ut, forteller hun.

Ulvang-Nykkelmo-familien er svært merittert. Grete Ingeborg Nykkelmo ble blant annet verdensmester på 20-kilometer i langrenn i 1985, og verdensmester på 7,5-kilometer i skiskytter-VM i 1991. Ektemannen Vegard Ulvang har i alt 14 OL og VM-medaljer.

Guri Hetland imponerte

Nykkelmo var svært fornøyd med 22. plassen. Nykkelmo var langt fra den eneste veteranen som gikk søndag.

VETERAN: Guri Hetland. Foto: Glen Musk

Guri Hetland (40) ble i desember kåret til årets trener i Sveits for jobben hun har gjort med Dario Cologna. Hun jobber også som manager for Marit Bjørgen. Ikke nok med det, søndag viste hun også at hun fortsatt duger i sporet. Hetland gikk Varden inn til en fjerdeplass på stafetten.Etter rennet fortalte forøvrig Hetland at hunikke er interessert i å slutte seg til styret i storklubben Rosenborg. Dermed satte hun en stopper for spekulasjonene som har oppstått.

— Det har jeg ikke tid til nå. Jeg har vært i noen samtaler, og det kunne vært spennende, men timingen er ikke riktig, sa Hetland til adressa.no.