TROMSØ STORM 96 (50) — GIMLE BBK 72 (32)

RYKKINNHALLEN: Lange var i likhet med resten av Tromsø Storm-laget langt nede etter 79-81-tapet mot Bærum Basket i går. Mot et skadeskutt og resignert Gimle-lag sto 20-åringen virkelig fram, traff på samtlige trepoengsforsøk (3/3) og med tre av fire topoengsforsøk på io underkant av 20 minutters spilletid, var han bare to poeng fra å bli kampens mestscorende spiller i bronsefinalen.

— Jeg smadret alle mine tidligere rekorder. Jeg hadde vel ti poeng mot Sverresborg sist sesong, så vi får håpe at dette er et forvarsel på noe stort. Jeg har spilt veldig bra i det siste, så neste år skal jeg spille enda mer og bli ennå viktigere for laget, sier Henrik Lange.

Skuffelsen etter gårdagen henger fortsatt i, det er det ingen tvil om.

— Det var bra vi avsluttet med en god kamp etter en dårlig dag i går, for å begynne å bygge opp igjen mot neste sesong, sier Lange.

- De er framtiden

Fredrik Sørum ble syk i siste liten og kunne dermed ikke reise med til Bærum.

Da ble det plass til Odin Bangsunds lillebror, Audun Bangsund, som fikk vel fem minutter totalt i bronsefinalen.

GOD: Henrik Lange tok seg en prat med lagkamerat Kiril Raykov etter storseieren mot Gimle. Foto: Tobias Stein Eilertsen

På slutten av kampen viste han mange fine spill og noterte seg for hele syv poeng.— Jeg synes det var helt fantasisk artig og komme inn å få kjenne litt på nivået jeg skal spille på de kommende sesongene. Det ga definitivt mersmak og jeg synes hele laget gjorde en solid jobb med å komme seg etter skuffelsen i går og avslutte sesongen på en skikkelig måte, sier Audun Bangsund (17).

Hans eldrer bror Odin (19), samt spillere som Marcus Wynn og Anders Solemn, fikk alle rikelig med spilletid i storseieren mot Gimle.

— Dette er framtiden vår. Disse guttene er den nye vinen. De har hjulpet oss i hele år og gjort seg fortjent til de minuttene. Vi håper og se enda mer av spillere. Auduns innhopp på slutten var veldig bra, dette var hans første kamp der man ser hans potensial og en spiller vi kommer til å se mye av i kommende sesonger, sier Webb.

— Han, broren Odin og mange andre. De var alle med og halte i land en god seier, på feil dag, sier Webb.

Vil beholde alle

Kenneth Webb måtte ta til tårene da han summet seg ett bronsefinaleseieren og det virkelig gikk opp for amerikaneren at det ikke blir finale i år heller.

— Jeg kommer til å vinne den en dag, en vakker dag. Kongepokalen fortsetter å unngå meg og laget, men vi har hvert her hvert år de siste fire årene i dette formatet. Selv om jeg hater «Final Four»-formatet skal vi tilbake hit neste år, og forsøke igjen å vinne den, sier Webb.

Som alltid er det mye usikkerhet rundt neste års lag, men Kiril Raykov har signalisert at han blir, det samme har Arne Ingebrigtsen, mens Nicholas Phillip vurderer utifra skole- og jobb, men også han har søkt i Tromsø.

BRONSEGUTT: Audun Bangsund var siste mann inn i troppen, men spilte meget gode minutter i bronsefinalen. Foto: TOBIAS STEIN EILERTSEN

— Vi kommer til å gjøre et framstøt mot amerikanerne også. Dette er en mesterskpsgruppe, det er det ingen tvil om. Selv med en dårlig kamp, vil jeg ikke at noen skal glemme at vi vant 18 av 24 kamper i grunnspillet og har vært det beste laget over tid. Jeg håper vi kan få beholde alle og vi skal gå i gang med det arbeidet tidlig, sier Webb.- Jeg håper på en tidlig avklaring. Jeg skal snakke med agenten min nå snart, men jeg har ingen problemer med å få til en rimelig rask avklaring, sier Reggie Fuller.

Han og Keon Lawrence har begge tatt ligaen med Storm.

— Jeg utelukker ingenting, men jeg vet ikke hva som skjer. Jeg har hatt en strålende sesong, vi har gjort det meste, men mistet finalen og det er så klart veldig surt. Jeg vet ikke hva som skjer neste år, sier Keon Lawrence.

- Beste jobben i Skandinavia

Kenneth Webb har selv ett år igjen av kontrakten, med opsjon på to år til.

— Jeg har den beste jobben i Skandinavia, det er det ingen tvil om. Hvis jeg ikke fullfører så er det ikke på grunn av Tromsø eller klubben, da er det på grunn av norsk basketball. Jeg er en 100 profesjonell og lidenskapelig trener. Jeg brenner for denne fantastiske sporten og da er det vanskelig å jobbe med amatører. I alle andre land enn Norge og ellers i Skandinavia, til og med i Afrika, klarer man å arrangere sluttspill, få vist kamper på TV og skape interesse. Det er et bra produkt, men vi må heve nivået i Norge og klare å selge produktet, sier Webb.

Han legger ikkke skjul på at sluttspillet bør arrangeres i Tromsø.

— Her er det 4-500 og de sier det er fenomenalt. I Tromsø i 2013 var det 2.600, du kan selv gjøre regnestykket. Skal man selge inn til store sponsorer, må man få opp interessen og gode ordninger. Det er en jobb som må gjøres på bakken og ikke på et eller annet kontor. Jeg mener mye er feil i norsk basketball, men jeg elsker klubben og jobben min. Jeg tjener kanskje ikke mest, men jeg har den beste jobben og en dag, en vakker dag, skal jeg løfte kongepokalen med Tromsø Storm, sier Webb.

KAMPFAKTA

NM-bronsefinale, Rykkinnhallen:

TROMSØ STORM 96 (50) - GIMLE BBK 72 (32)

Perioderes: 21-15, 29-17, 23-24, 23-16

Poeng Storm: Kiril Raykov 17, Reggie Fuller 16, Henrik Lange 15, Keon Lawrence 15, Anders Solem 8, Audun Bangsun 7, Arne Ingebrigtsen 6, Aslak Smalås 6, Hani Issalhi 6. Flest poeng Gimle: Joshua Hart og Mikkel Kolstad 17. Flest returer, Storm: Reggie Fuller 10.