Assistenttrener Erik Hoftun stilte i shorts i varmen på Lerkendal. Foto: Kristian Helgesen
Kåre Ingebrigtsen fremstod som aktiv og engasjert, da han ga instrukser underveis. Foto: Kristian Helgesen
Nils Arne Eggen slo av en prat med assistenttrener Erik Hoftun, som var en bærebjelke på Eggens altvinnende RBK-lag. Foto: Kristian Helgesen
Erik Hoftun fungerer fortsatt delvis som sportsdirektør, men det nye er at han nå også er assistenttrener. Foto: Kristian Helgesen

På Kåre Ingebrigtsens første dag som Rosenborg-trener var mannen ingen ennå har klart å erstatte til fulle på plass på sidelinja.

Nils Arne Eggen gikk rundt på treningsfeltet, observerte og snakket med mange av de skuelystne, men lot seg ikke intervjue av pressen.

Glad for Eggen-besøk

Det var ikke Ingebrigtsen selv som hadde invitert mannen bak mange av de prinsippene han selv forfekter. Men han satte pris på trenerlegendens besøk.

— Jeg ble veldig glad da jeg så ham. Nils kommer hit og er «happy» med tingenes tilstand. Så får vi håpe han var «happy» da han gikk hjem også.

- Han skal ikke inn i noen form for offisiell – eller uoffisiell – mentorrolle?

— Det skal han ikke. Men Nils er en veldig dyktig fagperson. Og Nils er en person jeg snakker med og tar imot råd fra. Så Nils vil alltid være en person jeg spør og diskuterer fotball med, det må det aldri være tvil om. Mannen er klok. Min fotballfilosofi er tuftet på Nils og Bjørn (Hansen). Ingen andre, sier Kåre Ingebrigtsen.

- En berikelse

Oppmøtet på treningsfeltet var unormalt stort med både spente supportere og mye presse.

Rosenborg-ledelsen uttrykker glede over besøket fra Eggen.

— Han er en berikelse for klubben i en hver sammenheng. Dette legger ikke noe ekstra press på Kåre Ingebrigtsen. Tvert imot, sier organisasjonssjef Trond Alstad.

Se alle bildene fra Ingebrigtsens første trening i slideshowet over.