Manglende sportslig utvikling, var Rosenborg-ledelsens begrunnelse for å avskjedige Per Joar Hansen. Det var ikke mer tålmodighet igjen.

Av og til må man spørre hvilke undersøkelser en fotballklubb gjorde når de ansetter en trener som de senere gir sparken før kontrakten har gått ut. Stort sett har forarbeidet vært for dårlig, og dessuten er det fort gjort å foreta en feilansettelse også etter nøye forberedelser.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Men Rosenborg har ingen unnskyldning. Per Joar Hansen hadde riktig nok hatt en viss suksess siden forrige periode i Rosenborg, men det var en erfaring som han i liten grad kunne ta med seg over i en klubb.I det store og hele visste Rosenborg godt hva de fikk da de ansatte trener Hansen.

Opprør i lengre tid

Det har gått halvannen måned siden Adresseavisen avslørte at det var opprørsstemning blant spillerne. Senere har det sivet ut at spillerne ikke har tro på ham lenger, at han har mistet garderoben, som det heter nå til dags.

Da er det ingen vei tilbake.

Forståelig nøling

Så hvorfor gjorde ikke RBK-ledelsen noe tidligere? Det kan være flere grunner.

For det første har Rosenborg fått et ubehagelig rykte som en klubb som heller sparker treneren enn å ta ansvaret selv, listen over sparkede trenere forteller alt. For det andre er det en generell holdning i norsk toppfotball for tiden at kontinuitet kan være nøkkelen til suksess. For det tredje har de nok oppfattet at Rosenborg ikke er populære for tiden, det har vært for mange ubehagelige episoder de siste årene.

Jukseseier

Ironisk nok fikk Per Joar Hansen sparken dagen etter at Rosenborg hadde avansert til andreplass på tabellen. Det var måten det skjedde på som tilskuere og styret ikke likte.

Rosenborg skal ikke behøve å jukse seg til seier over lille Sogndal.

Vi som bare ser dette utenfra, altså på hvordan Rosenborg spiller og treneren ter seg i intervjuer, er ikke i posisjon til å si hva som er rett. Vi har sett en trener som fremstår bastant og lite spennende, men det er flere trenere som velger å reservere interessante tanker for spillerne, ikke for journalistene.I Perry-saken kommer Rosenborg-ledelsen dårlig ut, uansett, for de har brukt samme trener før.

To på topp

I norsk fotball er det for tiden to lag som det kan stilles store forventninger til, Molde og Rosenborg.

Molde har fått dyttet lommene fulle av nye penger. Rosenborg er fortsatt en klubb med gigantiske budsjetter, sammenlignet med øvrige konkurrenter.

De to ligger på de to første plassene. Fra nummer tre til nummer seksten ligger en serie med konkurskandidater. Rosenborg er ute av cupen, men får prøve seg i Europa, etter beste evne.

Champagne

I de fleste norske klubber ville det blitt servert champagne til lunsj med slike resultater.

I Rosenborg holder det ikke. Det skal det ikke heller. I Rosenborg skal det spilles morsom og målrik fotball, det ble innprentet i Eggen-tiden. Rosenborg i fjor og i år har vært bra nok resultatmessig, men et trist lag å se på.Uansett – alt begynner og slutter med ledelse, i Rosenborg som i all annen virksomhet.