Annenplassen var verdt 3,7 millioner kroner. Løpet ble vunnet av Golden Horn som galopperte inn 10 millioner norske kroner til sin eier Anthony Oppenheimer. Godt betalt for drøye to minutter rundt Epsom-banen utenfor London lørdag.

Frankie Dettori satt på vinneren. Sistnevnte, som er blitt 44 år, er stadig en superstjerne i en sport han har gitt overskrifter i over 25 år. Jockeykjendisen, med over 500 storløpsseire i karrieren, vant syv på en løpsdag i 1996. Stedet for «The magnificient seven» var Ascot, en av sporten absolutte hovedscener.

Italienske Frankie, som er født i Milan, har vært utestengt for kokainbruk, og han har vært med i «Celebrity Big Brother».

I 2000 overlevde han en flyulykke der flyveren omkom.

Nå er han altså tilbake i den samme hetluften som William Buick fra Eiksmarka har vært i de siste årene.

Dronning Elizabeth svikter aldri

William er førstejockey for verdens største hesteeier Godolphin. Mannen bak stallnavnet er Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, «The Ruler of Dubai» og visepresident i De forente arabiske emirater. Sistnevnte var tilstede på Epsom lørdag uten sin vanlige sjeikedrakt, men med den typiske engelske flosshatten på sitt sjeikehode.

Entusiastisk tilstede var også som vanlig – og som alltid – dronning Elizabeth. Hun har vært dronning siden før Hjallis tok sine tre OL-gull på Bislett i 1952. Siden den gang har hun knapt gått glipp av en eneste stor galoppbegivenhet. Lørdagens var definitivt av det store slaget.

— Det største løpet i sporten, sa William Buick i forkant.

Han tok igjen en sølvmedalje som han gjorde det på ryggen av danskeide Libertarian i 2013. — Jeg fryktet én hest. Den kom, men det var et flott løp sa William i etterkant.

Golden Horn vant til slutt Derby-løpet klart etter at William og Jack Hobbs hadde gått til tet da 300 meter gjenstod.

Kan ri inn nesten 100 millioner i år

Selv har stadig unge William hatt en flott sesong. 28. mars vant han Dubai World Cup med 47 millioner til vinneren. Siden den gang har 26-åringen ridd inn nye ti millioner til en fornøyd arbeidsgiver. Med fortsatt flyt i et meget tøft yrke vil han nærme seg mektige 100 millioner innridd i 2015. Rundt regnet ti prosent av denne summen går inn på egen konto. I tillegg kommer en meget solid fastlønn pluss det som heter «oppsittpenger» og bonuser.

William Buick som stadig regner Norge som «hjemme», kan være med å prege galoppsporten i mange år fremover.

Lørdag hadde for øvrig mamma Maria tatt turen fra Norge for å være ringside da sønnen kjempet om galoppens mest prestisjetunge tittel.