Dermed er hesten den tredje på de fire siste årene som har vunnet de to første løpene i amerikansk galoppsports Triple Crown og tent håpet om å få den første Triple Crown-vinneren på 37 år.

Med Victor Espinoza på ryggen fulgte den unge hingsten opp sin seier i Kentucky Derby med sju lengders seier i regnværet som gjorde banen om til et gjørmebad.

Seieren gjør at American Pharaoh med seier i Belmont Stakes 6. juni blir første Triple Crown-vinner siden Affirmed i 1978. — Jeg sa til alle at den virkelige American Pharaoh ville vise seg i dag, og det gjorde han, sa eieren Ahmed Zayat.

— Han er ekte vare, og sporten trenger ham. Jeg ber om at han får en sjanse til å vise det i Belmont.

Ny sjanse

Espinoza får en ny sjanse til å fullføre jobben. Han red California Chrome til seier i Kentucky Derby og Preakness i fjor, før det ble tap i Belmont Stakes.

Siden Steve Cauthen red Affirmed til seier i alle tre løp i 1978 har det vært hele 13 tilfeller av at en hest har vunnet de to første, bare for å komme til kort i det tredje løper.

American Pharaoh var favoritt til 1,8 i odds og tok ledelsen rett før oppløpet. Siden var det aldri tvil om utfallet. Tale of Verve ble nummer to og Divining Rod nummer tre.

Trener Bob Baffert kunne feire sin sjette Preakness-seier.

— En utrolig hest. Det er forbløffende hva han har gjort. Været gjorde meg usikker, men store hester gjør store ting, og det gjorde han i dag, sa Baffert. (©NTB)