Øystein Pettersen var i det morsomme hjørnet etter å ha vunnet sprintløpet i Sandnes sentrum sent fredag kveld.

Han kunne ikke huske sist han vant.

— Jeg vinner jo aldri noe , sier løperen fra Oslo, som nå bor i Nittedal.

Han må nesten minnes på at han ble olympisk mester sammen med Petter Northug i Vancouver, men etter det er det ikke blitt noen internasjonale triumfer. Nå øyner han et lite håp.

Får en god følelse

Pettersen tror ikke seier i Blinkfestivalen forteller hvor god han blir når vintersesongen starter, men den gir god selvtillit og en oppmuntring på veien. I de 20 rundene, der også løpere som Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby var med, var det førsteårssenior Sondre Turvoll Fossli som kom nærmest. Men Pettersen hadde kontroll på feltet., og rykket da det var halvannen runde igjen.

Kongen

«Han er kongen av Sandnes. Den beste pølsa som finnes» sa speakeren, mens publikum holdt ut for å se Pettersen øverst på pallen. Premien, en sykkel og kontanter, er greit å ta med seg.

-Jeg burde jo gå slik på vinterføre også, kommer det fra veteranen, som har med både samboer, mor og vesle Oda til Rogaland. Mor ga en varm klem etter løpet og autografjegerne ville ha sitt. Pettersen er ikke den som gjør seg kostbar når unger venter på sin helt.

Han har vært syk på vårsesongen og under samlingen i Livigno i sommer, måtte han ta det rolig i høyden.

-Nå har jeg en helt annen følelse. Da gjelder det ikke å gå i fella. Nå må jeg stole på det treneren sier, forteller Pettersen og sikter til ny sprinttrener Arild Monsen. Han skal få sprinteren på bena igjen, etter noen år som ikke har gitt de store resultatene. Faktisk fryktet langrennsløperen at han ville bli satt ut av elitelaget foran denne sesongen. Det skjedde ikke.

Fleipet

-Jeg skriver ikke autografer. Jeg har vært her i hele dag, sa Pettersen fleipende til sine unge beundrere før han fortsatte: Har dere vært her hele dagen også? Da skal dere selvsagt få.

Han mistet slett ikke munn og mæle fordi han vant, men han er nesten uten av trening når det gjelder seiersintervjuer. For det er sjelden han står helt øverst på pallen.

Kanskje blir det kopi av Norges raskeste pølse når Blinkfestivalen avgjøres med sprint lørdag?