Sommervær av beste merke da startskuddet gikk, tordenvær i styrtregn da de gikk over målstreken. Langrennsjentene fikk brynt seg skikkelig underveis på de 13 rundene de gikk.

Og den som taklet forholdene best var ikke uventet Maiken Caspersen Falla. Hun var sine konkurrenter fullstendig overlegen på den siste runden.

— Jeg følte at det ble litt for mye luring noen runder før mål, og jeg bestemte meg for at dette skulle bli en skikkelig treningsøkt for mitt vedkommende. Derfor ble det hardkjør litt lengre enn planlagt på forhånd , forklarer hun.

Veldig høy puls

Hun var selv litt overrasket da hun tok en titt på pulsklokken etter innkomst. Pulsen var nemlig rimelig høy på denne tiden av året.

— Jeg har nok ikke hatt så høy puls siden februar. Treningene så langt har jo vært av den litt mer rolige sorten, sier en glad Maiken Caspersen Falla.

Men hun legger ikke skjul på at det var virkelig vanskelig å gå på rulleski etter at det kraftige regnet satte inn.

— Det var rett og slett skummelt glatt. Jeg klarte ikke å gå skikkelig på ski på oppløpet, så glatt var det. Også i de skarpe svingene måtte vi være ekstra forsiktige, understeker hun.

Ikke med i morgen

Seieren på kveldens 10 kilometer var hennes første på den distansen under Blinkfestivalen. I fjor sikret hun seg også en seier, men den kom på hennes favorittøvelse sprint. Den øvelsen får hun ikke vært med på i morgen.

— Jeg skal møte de andre langrennsjentene på samling og reiser allerede i kveld. Det er jo litt synd at jeg ikke får med meg alt her i Sandnes, det er bare et kjempe arrangement. Du verden så vi ble tiljublet mens vi gikk her i gatene, skryter hun.