FORBEREDT: Dagen før Europa League kvalifiseringen mellom Molde FK og Rubin Kazan hadde bortelaget trening på Aker Stadion etter en pressekonferanse med treneren og César Navas. Foto: ERIK BIRKELAND / ROMSDALS BUDSTIKKE

Hovedtrener Kurban Berdjev tror ikke på noen enkel kamp, selv om Rubin Kazan av mange er ansett som store favoritter.

– Nei, det blir en vanskelig kamp, og vi vet at Molde er en veldig sterk motstander.

  • Se også:

Slo ut dansker

I den forrige runden slo de ut danske Randers da de vant 2–1 borte og 2–0 hjemme. I hjemlig serie ligger Rubin Kazan på en sjuendeplass med sju poeng på fem kamper. Der har det vært fire uavgjorte og én seier. Hovedtreneren synes det er vanskelig å sammenlikne Molde og Randers ut fra et spillemessig perspektiv.

– Alle lag har sin egen stil og sine egne hovedtrekk, men jeg tror Molde er fysisk sterke med litt flere uromoment enn danskene, forklarer Berdjev.

Frykter skuddstyrken

MFK har vist at de har flere som kan avslutte fra langt hold denne sesongen. Blant disse er både Jo Inge Berget og Joona Toivio. Det har Rubin Kazan bitt seg merke i.

– Skuddstyrken deres er et faremoment, og vi må prøve å gjøre noe med det, forklarer Berdjev.

Hovedtreneren ønsker ikke svare på hvilket resultat som er bra for Rubin.

– Målet vårt er å gå videre, og deretter gjøre det godt i Europaligaen. Vi prøver å spille vår fotball så godt vi kan.

Mot slutten av gårsdagens pressekonferanse kunne det se ut til at Berdyev gnidde på en lykkeamulet, men det kunne han avkrefte.

– Den har ingenting med kampen å gjøre, sier han.

Rubin Kazan kommer fra byen Kazan i området Tatarstan. Klubben kom for første gang opp i den russiske eliteserien i 2003 og tok seriegull i 2008 og 2009. I de senere sesongene har de vært en gjenganger i europacupene både i Mesterligaen og i Europaligaen. Laget har blant annet slått Barcelona på Nou Camp.