BEOGRAD (adressa.no): Hun fikk en litt tung start på EM, Tertnes-kanten Linn Gossé.

Lite spilletid og ingen avslutningsmuligheter i åpningskampen mot Serbia, via sitt første mesterskapsmål i kamp to mot Tsjekkia, før hun endte opp med fem bomskudd på fem forsøk da hun endelig fikk tillit av landslagssjef Thorir Hergeirsson mot Ukraina.

— Det er lenge siden jeg har spilt så dårlig, sa Gossé til Adresseavisen da.

Flere mål enn Herrem

Men i mellomrunden har hun reist seg voldsomt, og i torsdagens tap mot Danmark scoret venstrekanten på fire av fire, og står med 10 mål på 18 skudd totalt. Det er flere mål og bedre uttelling enn kantkollega Camilla Herrem – på vesentlig mindre spilletid.

— Det har blitt en mye bedre følelse nå, sier Gossé til adressa.no.

— Jeg har fått fjernet den usikkerheten som jeg hadde. Jeg føler jeg har spilt meg inn i EM-formen, legger hun til.

- Har du spilt deg inn på landslaget for godt?

— Det tenker jeg ikke på. Det jeg tenker på er at jeg har funnet EM-formen, og det første målet nå er å nå finalen, sier hun.

- Fordel av alderen

Men der Gossé holder fokus, er ikke Camilla Herrem redd for å skryte av lagvenninnen.

— Jeg synes hun har spilt seg inn. Hun har gjort det veldig bra, og det er viktig for oss at alle har kommet godt i gang. Vi spiller for gull, vet du, sier hun.

For landslagsfremtiden er det uansett godt nytt at man leverer i sitt første mesterskap, slik Gossé er iferd med å gjøre.

— Hun er 26 år og har spilt en del viktige kamper med Tertnes. Det tror jeg er en stor fordel. At hun er litt eldre når hun får sitt første mesterskap, sier Herrem.

Som har dannet venstrekantpar med Kari Mette Johansen i en årrekke frem til Johansen ga seg på landslaget i høst. Nå er Gossé hennes nye Kari Mette.

— Ja, det fungerer godt mellom oss. Vi har kjent hverandre siden junioralderen, og det er veldig bra at hun har kommet inn i det nå, sier Herrem.

Web-tv: Se video fra pressekonferansen med Ungarn-trener Karl Erik Bøhn.